Open Arms no descarta llogar un altre vaixell la setmana vinent

Reitera que el govern espanyol manté bloquejada la nau per motius administratius “sense consistència jurídica”


El fundador de l'oenagé Proactiva Open Arms, Òscar Camps, no ha descartat aquest dimarts en entrevista radiofònica que l'entitat pugui llogar un altre vaixell la setmana vinent, després que la nau que s'utilitzava fins ara estigui retinguda al port de Barcelona des de fa setmanes pel govern espanyol, que no li concedeix el permís per abandonar-lo.

Camps ha dit a la SER que els motius administratius que l'executiu espanyol addueix per negar la sortida no tenen “consistència jurídica” i ara estan a l'espera que es resolgui el recurs que hi van presentar. Mentrestant, però, Camps ha advertit que el que es va bloquejar és “el vaixell, no Open Arms”, i per això no ha descartat poder marxar amb una altra nau.

L'activista català ha lamentat que els ministres de Foment i de l'Interior s'hagin posicionat públicament en contra de la sortida del vaixell, i ha confessat sentir-se decebut perquè es va “creure” l'actitud inicial de l'executiu espanyol, quan va oferir els ports estatals perquè hi desembarqués un vaixell ple de persones rescatades que no volien ni Malta ni Itàlia.

Ara, però, hi ha hagut un “canvi” en el govern de l'Estat, ha afirmat Camps, que ha assegurat que li és més difícil posar-se en contacte amb l'equip de Pedro Sánchez del que li era fer-ho amb el de Mariano Rajoy. “Possiblement perquè no portàvem migrants aquí”, ha reflexionat, per afegir que, després, “ha sigut portar 300 persones i m'han tancat el vaixell”.

El fundador d'Open Arms també ha considerat que és conscient que el problema dels refugiats “no es resoldrà en una legislatura”, i ha considerat que és per això que “no interessa a cap polític”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article