El Homrani admet un repunt “molt important” de l’arribada de joves migrants sols aquesta setmana

El conseller recorda que el Departament ha creat 120 noves places durant el gener


El conseller de Treball, Afers Social i Famílies, Chakir El Homrani, ha admès que aquesta setmana hi ha hagut un repunt “molt important” de l’arribada de joves migrants sols a Catalunya. Això ha fet que algunes comissaries dels Mossos d’Esquadra hagin tornat a acollir adolescents que hi passen la nit.

Segons el diari ARA, la de plaça Espanya de Barcelona en va comptabilitzar 23 només entre dilluns i dimecres. De fet, el rotatiu assenyala que, entre novembre i gener, fins a 700 menors estrangers van passar la nit als equipaments policials de plaça Espanya i de Ciutat Vella. El conseller ha subratllat que el Departament ha creat més de 120 noves places durant el gener quan, habitualment, en aquest mes no en generava.

Segons El Homrani, la creació de noves places no s’aturarà, atès que el Govern preveu l'arribada de més de 5.000 joves aquest any, respecte els 3.700 que ho van fer durant el 2018. “Estem en millors condicions a l’hora de donar resposta que quan vaig assumir la tasca de conseller”, ha afegit.

El conseller ha garantit que continuen treballant per assegurar “la primera acollida” dels joves, però sobretot procurar que quan els nois i noies surtin del sistema de protecció “no siguin vulnerables i tinguin oportunitats”. En aquest sentit, El Homrani ha destacat la incorporació d’un miler de places als Centres de Noves Oportunitats i els pisos d’emancipació, i ha reclamat que la regularització administrativa sigui més àgil.

Durant una visita a Torredembarra (Tarragonès), Chakir El Homrani ha advertit que la situació és “de molta excepcionalitat” a Catalunya i a tota Europa, per la qual cosa ha apostat per una política de prevenció i generació d’oportunitats als països d’origen. Pel que fa als joves que ja són aquí, el conseller ha insistit que les prioritats són l’emancipació i l’apoderament per garantir que el treball d’acollida i inclusió doni fruits quan siguin adults.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article