La Fundació Drissa augmenta un 5% la plantilla durant el 2018

82 dels 128 treballadors són persones amb trastorns mentals


La Fundació Drissa va tancar el 2018 amb un augment del 5% de la plantilla, amb 128 persones contractades. 82 d'elles són treballadors amb problemes de salut mental. Actualment, la fundació té una línia de negoci en expansió, l'horticultura ecològica. Aquest projecte dona feina a 14 persones, però l'objectiu és que d'aquí a tres anys ja hi hagi 20 treballadors. Per potenciar-ho, la fundació ha obert una botiga de fruita i verdura ecològiques al carrer Ciutadans de Girona. El nou establiment es suma a la parada que hi ha al mercat del Lleó. A més, la nova botiga ofereix la possibilitat de degustar alguns dels productes amb plats preparats dolços i salats.

Cada dia es proposa un menú diferent amb plats dissenyats per mantenir una dieta equilibrada. Aquesta oferta s'afegeix als sucs Biodrissa, fets de fruita i verdura amb tecnologia cold-pressed (premsa en fred), l’única que permet la conservació intacta dels nutrients del suc durant el procés d’extracció. La carta de sucs ha comptat amb la col·laboració de Fundació Alícia. A la botiga també s’hi pot trobar una àmplia gamma de productes ecològics com ara pasta, cereals o brous.

La nova botiga té una línia sostenible i per això tots els envasos que s'utilitzen són reciclables, biodegradables o compostables. A més, els productes de l'hort es transporten en vehicles elèctrics i, per tant, no emeten emissions contaminants. La botiga també ofereix un servei de comandes a domicili i es pot encarregar la compra des del Whatsapp.

Els productes que es venen tant a la botiga com a la parada del mercat provenen de la plantació ecològica que la fundació té al barri de Vistalegre de Girona. D'aquesta manera es fomenta el consum de proximitat i ecològic, a més de tenir una vessant social.

Els ingressos obtinguts amb el projecte de Biodrissa durant el 2018 han suposat un 10% de la facturació global de la fundació, que ha ingressat un milió d'euros. De tota manera, amb l'obertura de la nova botiga i l'impuls de les comandes a domicili es vol aconseguir que la línia de negoci arribi al 25% dels ingressos en tres anys.

En el seu conjunt atén 275 persones cada dia, amb 65 places en el servei prelaboral, amb seus a Girona, Santa Coloma de Farners i Figueres, i 80 places en el servei de suport al mercat laboral ordinari. La taxa d’inserció laboral de l’entitat se situa en el 35%. Cal afegir que en aquests moments atén 48 persones en els serveis d’habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article