Una aplicació de mòbil ajuda les persones refugiades a la inclusió en les societats d’acollida

‘APP4REFS’ és un dels resultats del projecte europeu UNINTEGRA finançat per la Unió Europea amb 477.000 d'euros


Una aplicació de mòbil ajuda les persones refugiades a la inclusió en les societats d’acollida. ‘APP4REFS’ s’ha presentat aquest divendres a la seu de la Comissió Europea a Barcelona com una eina que reuneix en un sol lloc informació i accés a diversos serveis que són útils a les persones que han arribat a Grècia. A més, també incorpora aspectes relacions amb l’oci o la cultura de la ciutat.

El projecte, que és un dels resultats del programa europeu UNINTEGRA, en col·laboració amb la Fundació ACSAR i finançat amb 477.638 euros pel fons d'Integració, Migració i Asil de la Unió Europea, està disponible per Android i també existeix una versió web i, de moment, s’ha posat només en marxa per a les persones refugiades que viuen a Grècia, però està previst poder estendre-la a altres ciutats.

“Des que es va iniciar la crisi, la Unió Europea ha destinat més de 643 milions d'euros per ajudar les persones refugiades que es troben a Grècia. Els fons s'han destinat a aspectes com l'allotjament, serveis de primera necessitat o suport psicològic, però també a la integració de les persones refugiades al país”, ha explicat durant la presentació Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

També Carles Campuzano, president de la Fundació ACSAR, ha afirmat que la voluntat del projecte és “estendre l'àmbit geogràfic de l'aplicació, perquè també la puguin fer servir les persones refugiades que es troben en altres ciutats europees”.

“Fàcil d’entendre”

En el disseny s’ha pensat, sobretot, tal com ha detallat David Campos, responsable del desenvolupament tècnic de l'aplicació, que “sigui molt fàcil entendre tota la informació que hi ha”. “Per evitar el problema de la llengua, vam decidir desenvolupar-la completament a través d'icones que fossin comprensibles per a totes les cultures”, ha afegit.

I, de fet, sobre com n’és de fàcil d’usar n’ha pogut parlar, per videotrucada, Salahaldin Edris, sudanès refugiat a Atenes que és usuari de l'aplicació, i que ha admès que és “realment útil per al dia a dia”. Després d'un període de desenvolupament i de proves durant el qual s'ha treballat directament amb persones refugiades a Grècia per conèixer les seves necessitats i poder dotar l'eina d'informació realment útil, l'aplicació es va llançar el novembre del 2018.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article