Es presenten tres app al Mobile World Congress per millorar l'atenció de persones en situació de vulnerabilitat

‘Instant Network’, ‘Easyapps’ o ‘Voluntariapp’són tres de les apliacions que presentarà la Taula del Tercer Sector, en el marc del m4Social, el proper 28 de febrer


La Taula del Tercer Sector tornarà, un any més, al Mobile World Congress, i ho farà en el marc de ‘m4Social’un projecte de la mateixa Taula, que connecta l’acció social i el món tecnològic amb la finalitat d’accelerar la transformació digital en l’atenció a les persones. Concretament, en aquesta edició es presentaran una sèrie d’aplicacions mòbils amb finalitats socials el proper 28 de febrer.

Així, amb l’objectiu de contribuir a l’apoderament de la ciutadania i de les entitats socials que ofereixen serveis i suports a col·lectius en situació o risc d’exclusió social, l’m4Social donarà a conèixer projectes com Instant Network, un projecte tecnològic que està orientat a l’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport als refugiats de la Fundació Vodafone.

Aquest programa garanteix la connectivitat a persones en situació d’emergència, desplegant xarxes de telefonia en menys de 40 minuts. El ponent internacional, Oisin Walton, explicarà què succeeix des que s’arriba a un lloc enmig d’una emergència i com cal cercar solucions innovadores (en temps i recursos) que donin resposta a unes necessitats molt específiques i immediates que es produeixen en aquestes circumstàncies.

D’altra banda, la Fundació ASPACE Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars presentaran Easyapps, un conjunt d’aplicacions que inclouen Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joystick, ique garanteixen l’accessibilitat digital a persones amb dificultats motrius.

En el cas de l’aplicació Ease Touch aconsegueix que la pantalla tàctil d'un sistema Android respongui adequadament a les possibilitats motrius de la persona permetent elaborar gestos com, per exemple, pessigar per a fer zoom, arrossegar amb precisió, etc.

L’altra aplicació, Ease Mouse permet estendre la funcionalitat del punter del mouse d'Android perquè puguin ser executats els gestos més habituals, com arrossegar, pessigar o accedir als botons de sistema i Ease Joystick és l’app que permet controlar el mòbil a través de dispositius de jocs, Ease Joystick.

El Grup Alba, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, presentaran Voluntariapp, que té com a objectiu posar en contacte persones voluntàries i entitats socials a través del mòbil. A través d’aquesta tecnologia col·laborativa es vol digitalitzar el procés de gestió del voluntariat i facilitar la feina a entitats socials de tot el territori.

A banda de les apps, m4Social també presentarà els projectes que s’han portat a terme durant el curs d’Agents d’Innovació i que cerquen maneres innovadores de donar resposta a reptes, com la diversificació de les fonts de finançament, la gestió i captació de voluntariat o l’agilització dels processos interns de les organitzacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article