El CAC i l'Hospital de Bellvitge elaboraran material didàctic per prevenir l'addicció al joc i els trastorns alimentaris

La iniciativa vol ser una eina d'informació i prevenció per familiars i professionals


El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) elaboraran un conjunt de materials didàctics per prevenir l’addicció a jocs i apostes i als videojocs, així com per prevenir els trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia nervioses. La iniciativa respon a l’increment de les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs i les apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris.

L'objectiu és dotar les famílies i els professionals de l’àmbit educatiu de la informació i dels recursos necessaris per promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals, així com prevenir les conductes de risc. El president del CAC, Roger Loppacher, i la gerent territorial de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut (ICS), Montserrat Figuerola, d'on depèn l'HUB, centre que disposa de la Unitat d’Atenció al Joc Patològic i de la Unitat d’Atenció als Trastorns Alimentaris, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució en relació amb aquesta problemàtica.

El conveni preveu l’intercanvi de recursos i d’informació sobre aquestes matèries, així com la difusió dels continguts didàctics per les xarxes socials respectives. En concret, una de les primeres actuacions serà l’elaboració d’una unitat didàctica sobre el joc i les apostes en línia, que serà inclòs en el material divulgatiu que ofereix a les escoles i les famílies el programa eduCAC.

Igualment, en el marc del conveni es preveu una experiència pilot d’organització de tallers, que duran a terme professionals de l’HUB, i que es faran en escoles per tal de prevenir sobre les addicions al joc en línia, als videojocs i sobre els trastorns alimentaris.

Les dades sanitàries indiquen un creixement molt important del joc en línia i un augment en paral·lel de les ludopaties derivades, amb l’agreujant que les persones triguen menys temps a adquirir-les. En concret, si en el joc presencial calen entre 7 i 10 anys per desenvolupar una ludopatia, en el joc per internet només calen entre 1 i 2 anys. El resultat és que entre les persones de menys de 26 anys, el joc en línia ja és la causa principal de ludopatia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article