Entitats i partits reaccionen a la proposta “racista” del PP d'ajornar l'expulsió a les dones migrades si donen els fills en adopció

L'alcaldessa de Barcelona demana votar el 28-A per impedir que aquesta “gentussa” arribi al poder


El Partit Popular proposa ajornar l'expulsió d'una immigrant irregular si dona un fill en adopció, proposta que inclou al seu projecte de Llei de Suport a la Maternitat segons ha indicat l'empresa de contingut audiovisual Newtral.

A preguntes d'aquesta firma, el PP li ha contestat per correu electrònic que una dona “irregular” que vulgui donar el fill en adopció “quedaria blindada”, tot i que no seria un “blindatge per a tota la vida”, i “no suposaria un motiu d'expulsió”. A més, el partit ha afirmat que les dones en aquest supòsit “gaudirien de tota la protecció i garanties en igualtat de condicions” que les dones que viuen en situació regular a Espanya.

Segons Newtral, el PP ha assegurat que la proposta s'emmarca en el projecte de Llei de Suport a la Maternitat que el president de la formació, Pablo Casado, va anunciar el 9 de març durant la clausura de la Convenció de Família i Igualtat del PP a Cartagena.

“Indecent, immoral i una irresponsabilitat enorme”

Des que s’ha sabut la proposta, desenes d’entitats i partits hi han reaccionat en contra. L’entitat a favor de l’acollida, Casa Nostra Casa Vostra, ha estat de les primeres a exclamar-se: “Parar l'expulsió a canvi d'entregar un fill. És indecent, és immoral i és una irresponsabilitat enorme”.

Pel que fa als partits, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat a través del seu compte personal de Twitter: “Masclistes, racistes, classistes. Només faltava segrestadors de nens. Feixistes”. Colau també ha fet una crida per evitar que aquesta “gentussa” arribi al poder. Al seu parer, “tota persona demòcrata” ha de votar en aquesta clau en les properes eleccions generals del 28-A.

El candidat d’Esquerra Republicana per Barcelona, Ernest Maragall, també s’ha expressat a través del seu compte de Twitter i ha fet una crida a la justícia europea: “La ‘derecha nacional’ està arribant a extrems delirants en la seva deriva antidrets humans i de xenofòbia explícita. Ja no n'hi ha prou amb la crítica o la denúncia. Ja és hora que actuï la justícia europea”.

La candidata de Junts per Catalunya per Barcelona juntament amb Quim Forn, Elsa Artadi, tampoc ha tardat a reaccionar a la proposta: “No em puc imaginar una monstruositat més gran que donar el fill o filla a canvi de papers. El PP no només ha perdut la decència i la vergonya; ha perdut qualsevol rastre d’humanitat”.

També la candidata de la CUP per Barcelona ha exclamat: “El surrealisme de la ficció convertit en realitat. 'Nolite te bastardes carborundorum'. T'aturarem des del carrer”. Ni el candidat per Ciutadans a Barcelona, Manuel Valls, ni el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, hi han reaccionat en contra; tampoc VOX.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article