Creu Roja ajuda més de 250 llars vulnerables gironines per combatre la pobresa energètica

Un 37% de les persones ateses ajudat afirma passar fred a casa seva durant l'hivern


Creu Roja ha donat suport a més de 250 llars gironines durant el 2018 per lluitar contra la pobresa energètica. L'entitat ha organitzat tallers sobre com millorar l'eficiència energètica de cada casa, ha repartit kits d'eficiència i també ha ajudat algunes famílies a pagar els rebuts. Aquests kits d'eficiència serveixen per estalviar diners en la factura elèctrica. Al llarg del 2018, Creu Roja ha destinat 9.000 euros per pagar els rebuts de l'aigua, el gas i la llum de més de 80 famílies gironines que no podien assumir aquestes despeses. De fet, l'entitat ha detallat que un 77% de les persones ateses en tot l'estat espanyol ha reconegut tenir dificultats per arribar a final de mes i un 37% ha afirmat passar fred a casa seva durant els mesos d'hivern.

Més de 250 famílies de comarques gironines han rebut el suport de Creu Roja per combatre la pobresa energètica al llarg del 2018. L'entitat porta a terme diverses iniciatives per intentar reduir les factures de la llum i l'aigua en les llars en què hi ha més dificultats a l'hora de pagar els rebuts.

En primer lloc, Creu Roja ha organitzat un taller d'assessorament i informació sobre eficiència energètica en què hi han participat unes 290 famílies. En aquests tallers s'ha explicat com analitzar una factura de la llum, quina tarifa convé més segons les necessitats de cada família i quina informació necessiten per rebre ajudes socials.

De fet, l'entitat ha detectat que el 54% de les persones ateses en tot l'estat espanyol no saben què és el bo social. L'estudi elaborat per Creu Roja també posa de manifest que el 90% dels usuaris tampoc coneixen que hi ha una tarifa de la llum en què es contracta el servei per hores (PVPC), amb un preu que va variant segons la demanda d'electricitat que hi hagi.

Al llarg del 2018 també s'han repartit 290 kits d'eficiència elèctrica. Aquests paquets inclouen bombetes de baix consum, gomes per les portes i finestres i regletes elèctriques que permeten millorar d'una forma senzilla l'ús de l'energia en el seu domicili.

Per últim, l'entitat ha destinat més de 9.000 euros a pagar els rebuts de l'aigua, el gas i la llum de 80 famílies que no podien assumir el cost d'aquestes factures.

De totes les famílies ateses aquest 2018, Creu Roja ha detallat que un 60% dels usuaris arreu de l'Estat han d'escollir si pagar les despeses bàsiques, com ara tenir una alimentació adequada, o pagar les factures del gas i la llum. A més, el 77% de les persones ateses han afirmat tenir problemes per arribar a final de mes i un 37% ha assegurat passar fred a les seves llars durant l'hivern.

De cara al 2019, Creu Roja vol arribar a ajudar més de 440 famílies, destinant prop de 53.000 €, per fer front a la pobresa energètica, amb mesures com els tallers d’estalvi energètic, assessoraments, entrega de kits o en casos greus, reparacions puntuals per millorar l’eficiència energètica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article