El tercer sector denuncia que el 155 va resultar un “atac” del qual encara n'arrosseguen les conseqüències

Critiquen la manca d'interlocució i els “embolics burocràtics” que gairebé condueixen al tancament d'entitats pel retard en els pagaments


El tercer sector denuncia que l'aplicació del 155 va resultar un “atac” i un “cop” a les polítiques socials del qual les entitats encara n'arrosseguen les conseqüències.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el de la Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra, han desgranat en la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 del Parlament que la manca d'interlocució –apunten que l'aleshores delegat del govern espanyol, Enric Millo, mai els va contestar-, els “embolics burocràtics” i els retards en els pagaments va posar en risc la viabilitat d'entitats.

“L'impacte directe” en el benestar dels col·lectius més vulnerables i la “paràlisi institucional” no va aturar l'atenció a les persones. Segarra ha explicat que el tercer sector està fent “un esforç brutal” per recuperar les pèrdues patides en el període sota el 155 i reclama que l'administració també faci aquest esforç.

“El 155 no va anar bé per a les persones amb necessitats ni per a les entitats socials, però sobretot va ser una vulneració de la democràcia”, ha apuntat Segarra, que creu que “no té cap sentit” afirmar que el 155 “va anar bé” perquè “va vulnerar tots els drets socials i civils”.

Ara, les entitats reclamen al Govern que posi en marxa les polítiques socials, amb la renda garantida de ciutadania com a punt central.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article