Ribó anuncia que ha elaborat un pla de drets humans de Catalunya

El Síndic de Greuges reclama al Govern un pla contra la xenofòbia


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que ja ha elaborat un esborrany de pla de drets humans de Catalunya. Així ho ha dit en la seva intervenció al ple del Parlament en el marc del debat sobre l'informe corresponent al 2018.

Ribó ha apuntat que possiblement es proposaran 28 drets i que el decàleg vol ser una aportació al Parlament i al Govern perquè elabori polítiques públiques que desenvolupin aquest pla. D'altra banda, Ribó ha reclamat al Govern que com abans millor elabori un pacte per fer front a “qualsevol brot de xenofòbia”.

Per al Síndic, cal pedagogia però també polítiques públiques sobre la qüestió. Ribó ha explicat que el decàleg sobre drets humans a Catalunya ha estat elaborat per un consell assessor en què participen les associacions més importants del país en aquest àmbit i ha afegit que des del gener s'estan fent àgores sobre àmbits concrets, territorials i sectorials.

El Síndic també ha expressat la seva preocupació que a Catalunya “hi hagi el més mínim terreny perquè entri la xenofòbia” i, en aquest sentit, ha proposat al president de la Generalitat, Quim Torra, que com abans millor elabori un pacte “amb compromisos reals i mesures concretes per fer front a qualsevol brot de xenofòbia, vagi encaputxada o no”. “No estem vacunats sobre això, cal pedagogia i calen polítiques públiques al respecte”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article