La Plataforma Raval Nord ocupa la Capella de la Misericòrdia per exigir que sigui la ubicació del nou CAP

L'acció és una resposta a l'actuació dels grups municipals que no van votar a favor de l'extinció de l'acord amb el MACBA


La Plataforma Raval Nord ha ocupat aquest dijous la Capella de la Misericòrdia per exigir una solució immediata per al CAP i que aquesta sigui la seva ubicació definitiva. Davant aquesta ocupació, la Plataforma +MACBA +Cultura, que advoca per l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a la Capella, ha reclamat la “serenitat necessària” per resoldre la situació.

El lema de la protesta la Plataforma Raval Nord és ‘Mentre els polítics busquen el millor espai per al CAP, les veïnes del Raval ja l'hem trobat’. L'acció és una resposta a l'actuació dels grups municipals que dimarts no van votar a favor de l'extinció de l'acord actual amb el MACBA, és a dir tots menys BComú i la CUP. La plataforma reclama un acord abans d'acabar el mandat. “No acceptarem que la decisió de construir el nou CAP a la Capella de la Misericòrdia s'ajorni sine die per culpa de la ineficàcia dels partits i les institucions, i dels debats interessats que han generat”, ha afegit en un comunicat.

La plataforma ja ha comunicat al Departament de Salut i als partits polítics que no veuen viables les alternatives proposades, com per exemple la que planteja ERC en uns terrenys utilitzats per la UB. Argumenta que suposaria perdre espai públic, haver de negociar amb tercers i afectació per als habitatges del voltant. També hi hauria problemes d'accessibilitat i de mobilitat per a les ambulàncies.

També ha criticat la forma que s'ha utilitzat per donar a conèixer aquestes propostes, a través de la premsa, "sense un projecte clar i amb una manca de negociació prèvia amb les institucions implicades i amb la plataforma". En el cas de la UB, diuen, hi ha "interessos partidistes", ja que es tracta d'una situació semblant que la de la Capella de la Misericòrdia, amb convenis de cessió de l'Ajuntament a un tercer.

La Plataforma +MACBA +Cultura demana un diàleg “serè”

Per la seva banda, la Plataforma +MACBA +Cultura, que advoca per l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a la Capella, ha reclamat la “serenitat necessària” per a que els grups municipals i els experts “continuïn estudiant les diferents propostes”, tant per a l’ampliació prevista del MACBA com per a construir un nou edifici per al CAP del Raval Nord.

Després de les dues votacions substanciades en la Comissió d’Hisenda i Economia i la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament, i de l’ocupació d’aquest dijous de la Capella de la Misericòrdia, des de +MACBA + Cultura han fet una “crida a la serenitat i a respectar els processos d’estudi i de diàleg que s’han iniciat”, en referència als grups municipals i al treball dels experts en base a les diferents propostes d’ubicació tant de l’ampliació del MACBA com del nou CAP Raval.

La plataforma +Macba+Cultura, posa en valor “els avenços” que hi ha hagut en les darreres setmanes i que possibilitarien la construcció d’un nou CAP Raval Nord i l’ampliació del Museu. Així mateix, demana que es permeti als experts i als grups municipals que estudiïn “totes les possibilitats que hi ha damunt la taula i que possibilitarien la realització dels dos equipaments”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article