Una oportunitat per treballar


Com és la vida quan treballes a la redacció d'un diari? Segons com, tens més feina o menys, però ho visc com una experiència més de la meva vida. Fas transcripcions, compres, comandes de material, algun suport fotogràfic, etc. Et diverteixes molt amb aquesta feina perquè vas fent però també has d'assolir moltes responsabilitats i ser més autònom. A partir d’una edat, no hi haurà ningú al darrere teu comentant-te les coses que has de fer, i  llavors t'hauràs d’acostumar a treballar sol, en el dia a dia d’una oficina.

Què significa per mi transcriure 45 minuts d'entrevista? Per mi és un gran repte. Em pregunten si estic preparat per fer aquesta feina i jo, cada dia que passa, crec que ho demostro més. Quan transcrius una entrevista has d’estar molt atent a tot el que diuen perquè, passats els dos o tres segons inicials, l'entrevista ja et pot estar donant informació útil i has d’estar a punt. Un aspecte clau perquè la transcripció surti bé és intentar escriure el més aproximat possible a allò que t'estan dient, sempre que tot tingui sentit, és clar.

La discapacitat em complica la feina o em fa anar més lent treballant? No, perquè ja fa temps que estic acostumat a mantenir un ritme constant de feina i no és complicat. Cada persona té el seu ritme i tothom l’ha de respectar, sempre que sigui productiu. Jo crec que qualsevol persona pot servir sempre que tingui en compte aquests aspectes i vagi amb una bona actitud. Sobretot, és important no perdre l'esperança quan les tasques et surten malament.

Podria treballar en un futur a la redacció d'un diari? Jo crec que sí. Penso que si escoltes i et concentres pots treure-li molt de rendiment a la feina. De tota manera, no és el mateix estar de pràctiques que estar treballant. Sobretot, pel tema dels horaris: ara només faig quatre hores però quan hagi de treballar la jornada completa, m’hauré de preparar bé per a aquesta situació.

Quin ha sigut el millor moment de les meves pràctiques fins ara? Crec que el meu millor moment ha sigut quan he anat amb una companya del Social.cat a fer de suport fotogràfic. Em va agradar molt! No m'esperava que, al cap de cinc dies de començar les pràctiques, tingués un encàrrec de tanta responsabilitat. Per això, em sento molt agraït per acollir aquesta feina i aprendre a fer millor les fotos en diferents aspectes i moments. L'entrevista va ser a la Generalitat de Catalunya, concretament, a la Direcció general d'Igualtat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Maria Valls Hausmann Barcelona
2.

Alfonso, m'ha encantat llegir la teva entrevista. Ets un crack com a periodista i com a persona. Una abraçada!

  • 0
  • 0
Manel Barcelona
1.

I tant que treballaràs a la redacció d'un diari o mitjà de comunicació, i et tocarà fer llaaargues jornades i moltes hores treballades però no cobrades, aprofitant allò de " la vocació ". Gràcies per compartir-ho en aquesta entrevista!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article