La Magic Line és el poder de la gent mobilitzada i un motor de canvi social


El passat 1 de març es va celebrar la 7a edició de la Magic Line, organitzada per l'Obra Social de Sant Joan de Déu, l'edició amb més èxit de participació i de captació en la història d'aquesta caminada. La Magic Line és una mobilització solidària anual que es celebra des del 2014 a la ciutat de Barcelona i que viu el seu punt àlgid el dia que els participants caminen. És una acció que vincula la solidaritat amb l'esport i la cultura, i pretén transmetre valors i incrementar la implicació ciutadana per la millora social. El seu objectiu és promoure la sensibilització i la captació de fons en benefici de les persones que es troben en situació més vulnerable (sense llar, discapacitat intel·lectual, salut mental, dependència, infància hospitalitzada, països en desenvolupament), ateses als centres de Sant Joan de Déu o a altres entitats i institucions de la ciutat.

A la Magic Line, igual que a Sant Joan de Déu, ningú camina sol; ningú guanya ni perd i a més a més, el 100% del que es recapta es destina a finançar projectes de Sant Joan de Déu. La caminada solidària proposa un model de solidaritat únic a Barcelona, basat en equips de 5 a 20 persones que participen en una caminada alhora que es posen un repte econòmic a assolir en benefici de les persones més vulnerables. Assolir aquest repte solidari incentiva els equips inscrits a fer sensibilització i captació de fons al seu entorn, incrementant així la repercussió solidària del projecte. I aquesta és la verdadera mobilització, tot el que es fa previ a la caminada.

La Magic Line ha creat un model d'esdeveniment queens fa sentir molt satisfets perquè és un model inclusiu que genera un model de convivència urbana on tothom hi pot participar: caminant, fent voluntariat, sent part dels espectacles... i aquí rau la verdadera inclusió!

Des de l'Obra Social ens agrada caminar i tenir diferents companys de viatge, i la Magic Line ens permet fer-ho també amb altres entitats socials més petites, per fer-los partícips de l'esdeveniment i finançar alguns dels seus projectes socials. A més a més, juntament amb Aspasim i Oxfam Intermon promovem l'esport amb valors. I practicar un esport amb valors és també practicar una caminada sostenible. A la Magic Line aquest sempre ha estat un valor afegit i cada any intentem superar-lo i millorar-lo. Incloem la sostenibilitat en la compra de productes, la gestió de residus, la mobilitat, la definició del recorregut de la mà del Parc Natural de Collserola, entre d'altres.

Els recorreguts de la Magic Line s'adapten els gustos i necessitats de tothom i aquest any encara més. Aquesta edició hem estrenat una nova sortida que converteix la caminada en més inclusiva encara. És la sortida de 2 km pensada per les persones amb mobilitat reduïda fent encara més inclusiva la caminada.
La Magic Line compta amb la implicació de més de 1.000 persones voluntàries del propi entorn de la institució, d'escoles, empreses o entitats per a participar tant en les setmanes i dies prèvies o durant el mateix dia de l'activitat. Al llarg de la caminada, s'organitzen diferents iniciatives culturals, d'avituallament i de senyalització per als participants. Companyies de teatre i dansa amateur vinculades als barris per on passa la caminada i a projectes socials locals fan espectacles de carrer per animar als participants, empreses fan donacions d'avituallament per diferents punts del recorregut o material per les activitats que es duen a terme. Alhora, sis equipaments de Montjuïc (CaixaForum, Poble Espanyol, MNAC, Fundació Joan Miró, Museu Olímpic i de l'Esport, Museu de les Ciències Naturals) obren gratuïtament les portes als participants aquell dia, i durant tot el mes següent a la caminada. La gran tasca de les persones voluntàries en tot el recorregut fan que la Magic Line sigui una experiència enriquidora per als participants.

Aquest any amb la participació de 13.000 persones organitzades en més de 900 equips, la Magic Line ha aconseguit prop de 400.000 euros, una xifra que permetrà fer el que fem des de l'Obra Social: cuidar a qui més ho necessita i és que caminar transforma i ho fa en tots els sentits.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article