Drets per un futur millor


La setmana passada vaig anar a l'Ajuntament de Barcelona a presentar la meva candidatura a les eleccions al Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Em torno a presentar com a vocal per la discapacitat intel·lectual després d'haver estat elegida el 2016. En aquell moment vaig ser la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual en ocupar aquest càrrec. Abans l'ocupava un familiar sense discapacitat.

Programa inclusiu

Els punts del meu programa electoral es basen en la defensa dels nostres drets com, per exemple, el dret a la presa de consciència sobre la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat. Vull que es parli bé de nosaltres en general i, especialment, als mitjans de comunicació.

També reivindico que no se'ns faci discriminació, ni bulling. Volem viure i participar en la comunitat com qualsevol altra persona. Per això, són necessaris el dret a l'educació inclusiva, el dret a viure de forma independent i ser inclòs en la comunitat, el dret a l'oci inclusiu i el dret a treballar en una empresa ordinària i cobrar un sou digne i també poder crear una empresa pròpia.

L'accessibilitat és un aspecte important del meu programa. Aquí entra l'accessibilitat en el vot en els processos electorals. És a dir, que la informació sigui fàcil d'entendre a l'hora de poder exercir el dret a vot. I, en general, defenso l'accessibilitat cognitiva en tots els àmbits.

Quan em vaig presentar el 2016 jo era l'única candidata per a la situació de discapacitat intel·lectual. Aquest cop també es presenten tres candidats més: Carles Mariner Gea, Miquel Serra Albiach i Carmen Piquer.

Recordeu que cal estar inscrit al cens per poder votar abans de les eleccions que seran de l'1 al 16 de juny per internet; i del 17 al 19 de juny de forma presencial a l'IMPD.

Si voleu un futur millor per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual, el vostre vot és important. Com més serem, més aconseguirem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article