Obrim les portes de l’Institut Català de les Dones


Si passegeu per Barcelona, de l'Avinguda Drassanes a la Rambla del Raval, és possible que passeu per davant de l'Institut Català de les Dones (ICD) i no us n'adoneu. I és que poca gent coneix on és l'ICD. I no només això: poca gent sap què fa ni per a qui ni per a què ho fa.

Les polítiques feministes no són més (ni menys) que la translació de l'agenda feminista a les polítiques públiques i a les institucions que les impulsen. Fa anys que existeix el mandat de Nacions Unides per integrar-la i, a Catalunya, no només l'Estatut de 2006 situa els drets de les dones i l'equitat de gènere en un espai preeminent, sinó que el nostre marc normatiu, especialment pel que fa a la lluita contra les violències masclistes, és pioner al món.

El Govern sorgit de les eleccions del passat 14 de febrer ha situat la transformació feminista com una de les quatre transformacions imprescindibles (democràtica, verda, social i) per afrontar els reptes actuals. No és possible un país just socialment, cohesionat i equitatiu sense que les dones exercim plenament els nostres drets, tinguem el mateix reconeixement que els homes i visquem vides lliures de violències.

Així i tot, i malgrat que el moviment feminista i les entitats de dones saben que l'ICD és casa seva, encara són moltes dones (i persones) les que no coneixen què són els feminismes ni quin és l'impacte que tenen en les seves vides. Tampoc veuen l'ICD com una institució al seu servei.

És per això que volem obrir les portes de l'Institut Català de les Dones a tota la ciutadania —no només a la seu de Barcelona sinó també a les delegacions territorials— i, molt especialment, a les dones. Volem que la nostra institució no només sigui un lloc conegut i reconegut sinó un espai de debat i d'activitats utilitzat per les dones, les entitats de dones i les entitats feministes; un centre de coneixement per les investigadores (el Centre de Documentació Joaquima Alemany està a la vostra disposició); i un focus d'acció comunitària pel barri. L'ICD s’obre a totes i arreu. Està a la vostra disposició i estarem encantades de trobar-vos-hi. www.dones.gencat.cat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article