Nadal a l’Hospital Infantil Vall d’Hebron


El Nadal crea una atmosfera màgica, amb celebracions familiars que s'han transmès de generació en generació on es realcen valors importants: solidaritat, unió, amistat, gratitud... En aquestes dates és fonamental prioritzar els plans en família; veure el Nadal com un moment de donar, no sols de rebre.

Hi ha suficient evidència científica de la importància que tenen els rituals diaris, i també els inclosos en les celebracions de Nadal, en el desenvolupament infantil, perquè contribueixen a millorar el benestar emocional de nens, nenes i adolescents. Per aquest motiu és tan rellevant que el Nadal entri també als hospitals i que nens, nenes i adolescents hospitalitzats puguin participar en les celebracions d'aquestes festes tan màgiques. Les experiències positives viscudes per pacients i famílies durant l'hospitalització comporten moments de felicitat que contribueixen a millorar els resultats de salut dels nostres pacients.

Gràcies a la participació d'associacions, fundacions, empreses, professionals i per descomptat de pacients i famílies és possible que el Nadal arribi a totes les unitats d'atenció pediàtrica de l'Hospital Infantil Vall d'Hebron. L'objectiu principal que es persegueix amb aquestes celebracions nadalenques a l'hospital és fer més amena l'estada hospitalària, oferir diversió i distracció a pacients i famílies, facilitar una dosi extra d'il·lusió, optimisme i motivació que pugi l'ànim i el nivell d'energia.

En arribar Nadal, a Vall d'Hebron es planifiquen una sèrie d'activitats típiques d'aquestes festes que estan contemplades dins dels objectius i els plans d'acció del pla d'humanització de l'Hospital. El Nadal a l'hospital suposa una dosi d'energia positiva per a nens, nenes, adolescents, famílies i professionals.

El Nadal vesteix l'hospital infantil amb les seves millors gal·les. L'ambientació importa, i molt. Totes les unitats pediàtriques treuen els seus adorns i cintes, boles, pessebres i arbres són els protagonistes. En aquesta tasca hi ha cabuda per a la creativitat, i els adorns creats pels nens i nenes i adolescents són els més especials. En aquest Nadal 2021 milers d'estrelles decoren totes les unitats d'hospitalització infantil, gràcies a la iniciativa de dues de les nostres pacients que han animat a tot un col·legi per omplir d'estrelles totes les unitats pediàtriques. També l'esperit nadalenc arriba a la cuina de l'hospital i es preparen uns menús especials per a aquestes dates tan assenyalades.

Per Nadal, les activitats lúdiques augmenten al nostre hospital, sempre tenint en compte, evidentment, les limitacions que imposa la pandèmia. Es posa en marxa un calendari d'activitats que compta amb la participació de nens, nenes, adolescents, famílies, professionals i també dels voluntaris que constitueixen un pilar en l'organització d'aquestes. Comptem amb una programació diversa i planificada amb molta il·lusió i afecte: tallers de treballs manuals, la tradició de fer cagar el tió en les diferents unitats d'hospitalització, el descens vertical del Pare Noel per l'exterior de la torre de l'hospital i la seva salutació especial a través de les televisions de cada habitació, el lliurament de cartes per a enviar a les seves majestats els Reis d'Orient i la col·locació d'una bústia real en cada unitat pediàtrica, l'emissió de contingut nadalenc infantil per la TV de les habitacions...

És primordial que els professionals i les famílies ens deixem contagiar de l'optimisme que tenen els nens, nenes i adolescents en aquesta època. Hem de donar-los el protagonisme en aquestes dates. A Vall d'Hebron aprofitem aquestes dates tan especials per renovar la seva il·lusió i facilitar-los moments de reforç en valors positius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article