Del SOMiem al SOM


L'octubre de 2019, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la creació de la Sectorial d'Iniciativa Social, les cooperatives que la formem vam aprovar en Assemblea General un ambiciós pla d'actuació pel període 2020-2022. Culminava així la primera fase del procés iniciat un any abans amb la voluntat de fer créixer la iniciativa social com a part de la transformació social. El pla es va anomenar ‘La Sectorial que Somiem’.

Somni es defineix com aquell desig molt difícil o impossible d'aconseguir. Aquesta era la idea; generar espais i eines de treball per aconseguir situar a la Sectorial com entitat referent de la iniciativa social sense afany de lucre del nostre país, amb dos reptes que marcarien totes les actuacions: una Sectorial reconeguda i legitimada i unes cooperatives enfortides en la seva capacitat de transformació.

Aquella assemblea del 2019 va servir per posar en marxa els cinc grups de treball que avui dia desenvolupen els objectius fixats:
Organització i representació: ens organitzem sumant esforços per ser més eficients i sostenibles i som un model empresarial de referència, tenint incidència en les polítiques públiques, en el model econòmic i en la ciutadania: 

  • Marca: aconseguim que les cooperatives d'iniciativa social siguin identificades com un valor i un actiu transformador.
  • Diversitat: ens comprometem i ens posicionem amb una societat i unes organitzacions inclusives.
  • Punts de trobada: col·laborem per enfortir-nos mútuament i per donar respostes col·lectives.
  • Innovació: provoquem canvis transformadors de forma col·laborativa.

Passats dos anys, amb pandèmia inclosa i altres entrebancs que no han fet fàcil el camí, hem iniciat la darrera etapa del pla d'actuació, passant de la ‘Sectorial que Somiem’ a la ‘Sectorial que Som’. Així ho formalitzàvem la setmana passada a la trobada presencial Cooportunitats, organitzada per conèixer el mapa de cooperatives i per la creació de projectes innovadors. Recuperàvem així, la missió històrica de la Sectorial com espai d'intercooperació i de creació d'activitat empresarial i econòmica.

La ‘Sectorial que som’ vol dir que el somni comença a fer-se realitat. Seguirem treballant per acompanyar a les 170 cooperatives d'iniciativa social membres de la Sectorial i a les 13.000 persones que en formen part en la seva tasca de transformació social des de la gestió de projectes socials i educatius. Tot sense oblidar que aquest procés d'enfortiment i creixement no hauria estat possible sense l'impuls i la implicació de la Comissió de Gestió, òrgan de govern de la Sectorial, el lideratge de l'equip tècnic, la participació de les cooperatives i l'acompanyament expert i proper de la consultora cooperativa Vector 5. Gràcies a totes!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article