Activistes


Ningú sap què és l'activisme, i això pot ser pastura de la censura. És cert, al diccionari significa: pertorbador, provocadora, instigadors, agitadores... Negatiu.

Per aquí es colen veus titanes entre projectes (és igual, el que sigui) per ocupar-se de l'interès comú, una expressió gairebé artística que troba a faltar la gent i els seus problemes. Un assossec ple de lleres i branques que es contornegen fent tronar els ressons del futur. En aquest alberg habitat, són moltes les coses que cal regar: no sempre es deixa veure l'idealisme que falta, tot el realisme que sobra i deixa al seu pas angoixa i estrès.

Els seus cossos reclamen explicacions: la majoria de les al·lèrgies les provoquen els motors dièsel i això no és culpa de les plantes com de vegades es creu. Moltes ments amb violentades destinacions, milionaris de les guerres, habitacles impossibles, caresties perverses, mars que no paren de plorar...

Ningú sap quina cosa és l'activisme, i això pot ser pastura de la bellesa. També vol dir: creativa, revoltós, rebel, reformador, innovadora... Positiu.

Obres del temps colpegen les parets ferides emplenant els buits amb el seny d'un cicló. Entre vells moralitzants, falsos profetes i tipus mig adormits, se sobreposen a la pertorbació d'allò degradat restaurant espais per continuar creixent. Testaments de tendresa, les fronteres i les seves mides s'obren pas entre el soroll trist. Sembla que triguin un segle a arribar, pujar i entrar, però la pressa dels dies és urgent per trencar silencis, rentar mentides i defensar dignitats atropellades.

Entremaliadures que sacsegen destins tremendament complicats. Amb els cinc sentits, aquestes aus sonores recuperen el que han perdut trenant d'humanitat totes les fibres.

Això sí, per restaurar entorns danyats, és requisit imprescindible impregnar-se d'un alt índex de valentia (hi ha qui l'anomena inconsciència), preparar-se per a enormes i increïbles faules florides que ens tornin (a tota la natura) les llavors que ens van robar, i així, poder embastar tots els alts del camí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article