28-N: Ens hi juguem molt!


Ja estem immersos en la campanya electoral per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el 28 de novembre. Durant dues setmanes, els candidats  dels partits polítics multiplicaran els seus actes, recorreran centenars de quilòmetres pel territori i s'ompliran la boca de promeses de cara a la nova legislatura per intentar convèncer un electorat que, pel que diuen les enquestes publicades les últimes setmanes, està molt poc motivat. Però el 28-N ens hi juguem molt! Serà el moment de decidir quin govern volem, quines polítiques socials tindrem i quin serà el paper del Tercer Sector en els propers quatre anys.

El nou govern no ho tindrà fàcil. La situació econòmica que viu el país, des de fa massa mesos, ha agreujat la situació dels col·lectius més vulnerables. Per tant, és el moment que el nou executiu que es formi després de les eleccions aposti clarament per un seguit de polítiques socials de qualitat. És evident que el nou govern no ho pot fer sol, cal que s'estableixi i millori el diàleg amb la societat civil, sindicats, patronals i, evidentment, amb el Tercer Sector.

Hem arribat a una situació delicada socialment i econòmicament i és per això que cal invertir, ara més que mai, en polítiques socials. L'aplicació d'aquest tipus de polítiques ha de ser una eina clau que permeti la sortida de la crisi econòmica generant llocs de treball, l'activació de la productivitat i el consum i la confiança dels ciutadans.

El passat mes de juliol, la Taula d'entitats del Tercer Sector social de Catalunya va publicar les seves 35 propostes als partits polítics en vistes a les properes eleccions al Parlament. L'objectiu: que els partits polítics incloguessin als seus programes electorals el màxim nombre de propostes i que els programes tinguessin una clara tendència cap a la priorització de les polítiques socials. Aquesta setmana, la Taula ha fet públic el seu informe ‘Els programes socials dels partits per a les eleccions 2010'. Es podria concloure, a grans trets, que aproximadament la meitat de les propostes plantejades per la Taula s'han recollit, d'una manera o una altra, en el full de ruta electoral de les formacions polítiques. Veiem, una vegada més, la importància i la feina feta per la Taula per incidir i influir en les polítiques socials que s'apliquen al nostre país. El diumenge 28-N, sigui quin sigui el resultat, ens hi juguem molt!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article