Nou govern, mateixes prioritats


El nou govern de Catalunya ja ha començat a treballar. Un govern que, malgrat les dificultats que planteja la situació econòmica, ha assegurat que complirà el compromís electoral que el 55% del pressupost de la Generalitat es dediqui a despesa social, incloses Sanitat i Ensenyament.

El nou govern de Catalunya prenia possessió, pràcticament el mateix dia que es publicaven les noves dades de pobresa de l’Institut d’Estadística de Catalunya. El nombre de catalans que corren el risc de caure en la pobresa ha augmentat gairebé un 2% respecte el 2008. O el que és el mateix: el risc de pobresa afecta el 18,4% de catalans. El nou conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ja ha anunciat que la lluita contra la pobresa, sobretot infantil, serà un dels seus eixos d’actuació per a la propera legislatura, juntament amb el desplegament total de la Llei de Dependència del govern central.

El nou executiu català no ho pot fer sol. Les entitats socials i les administracions tenim un compromís de responsabilitat molt alt. Cal que el Tercer Sector Social, coneixedor del teixit associatiu del país i de la realitat social de Catalunya, participi activament en la presa de decisions que poden afavorir el desenvolupament econòmic del país en un situació de crisi. Les entitats socials estem compromeses i seguim treballant per sortir de la crisi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

JAC
1.

Una bona manera de començar seria reclamant a l'administració que pagui els deutes amb les entitats del Tercer Sector i no endarerixi més el pagament de les subvencions, convenis, contractes, ajuts, ... aprovats i així no posem en perill la viabilitat i continuitat dels projectes.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article