Situacions de canvi!


Som l'Associació de Famílies Monoparentals i ens agradaria explicar-vos com ens trobem. Treballem per a famílies monoparentals, la majoria dones, amb situació de monoparentalitat amb un o més fills i un gran gruix amb situació d'alta vulnerabilitat. Les situacions van canviant, fa uns mesos recordeu que vàrem sortir a la premsa ja que l'Ajuntament de Barcelona ens va denunciar i ens obligava a tancar la nostra seu, doncs per les activitats que feien amb els nens, l'espai era insuficient i no teníem pati. La situació es va allargar i després de moltes voltes, el propi Ajuntament ens ha cedit un nou local compartit, molt més gran, i amb pati.
 
Això és un motiu d'alegria per la nostra entitat, que aviat farà el seu dotzè aniversari de funcionament, però això és una escletxa a la supervivència. 
 
Actualment les subvencions no apareixen, els cobraments s'eternitzen i les famílies amb altes vulnerabilitats es multipliquen. 
 
Dins del nostre servei de Racó Infantil, servei adreçat a infants de 0-3 anys per a famílies monoparentals amb alta vulnerabilitat, va començar amb nens de la pròpia Associació i ha acabat sent un espai on els nens són derivats exclusivament de Serveis Socials i de Càrites.
 
I la llista no s'acaba mai, però de cop se'ns ha aturat. Per què? 
 
No és un problema del nostre funcionament o que de cop no hi ha nens de 0-3 sense dificultats, aquest col·lectiu ha augmentat força. El problema és que hem de fer-los pagar, perquè ja no tenim recursos. I això si que és un greu problema, doncs moltes famílies no poden.
 
El servei perd tot el seu sentit inicial, que era que les dones amb situació de risc poguessin deixar els seus fills en un espai per trobar feina i no ser un paràsit de la societat, fos capaç de sortir-se'n amb les seves pròpies mans. Ara la situació les porta a no sortir a buscar feina, es queden amb el nen. Això fa evolucionar la societat?
 
Això no dona peu a una societat del fracàs? 
 
Recolzar el tercer sector és sinònim d'aturar la pobresa, és facilitar eines els més desfavorits, és arribar el futur, a la infància, que si no té els estímuls des de la mare, el seu futur és força negre.
 
Crec que les retallades estan fent molt mal, no només a les persones que fem el país sinó al futur del nostre país. Quin error retallar en educació, sanitat, i amb el tercer sector.
 
Treguin del país els que han robat i malversat fons, treguin del país els polítics corruptes que no siguin vocacionals, treguin els sobresous, o els sous vitalicis, cotxes oficials, vols en primera classe, recordin que hi ha vídeo conferències, treguin d'un país auster i de seny qualsevol pinzellada de aparença . 
 
Tornem a ser el país ètic, assenyat i altament compromès amb els nostres. No necessitem del paternalisme dels de fora, siguem coherents amb els nostres principis i advoquem per un país fort i capdavanter amb els àmbits d' educació, sanitat, econòmic i del tercer sector.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Marga Pérez. ABAC PSICOLOGIA
1.
Certament potser haurem de canviar els eslogans de les manifestacions i enlloc de dir prou retallades haurem de demanar que comencin les retallades però de les coses que no son prioritaries. Que es rebaixins el sou els politics, enlloc de pujar-lo, que deixin de comprar armament que no volem, que deixin de subvencionar-se els seus festivals, viatges en primera, dietes abusives, que paguin els seus deutes a la Seguretat Social, que obliguin als bancs a donar-nos els nostres diners...en fi....un llarg etc...
Ens ho estan posant molt dificil i ho hem d'aturar, sino això anirà pitjor.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article