Oportunitat única


Ja fa uns anys que a Catalunya estem immersos en la construcció d'un nou país, amb una concepció diferent de la ciutadania de la que era vigent durant dècades i que, inevitablement és irreversible. Hem començat a entendre el valor de la persona per sobre de tot i ens anem adonant que l'economia no ha de ser l'únic element a valorar perquè una societat funcioni.

La visió de la Catalunya que volem els catalans cada vegada està més allunyada de la que es vol en diferents indrets de l'estat espanyol. De fet, podem observar que en els darrers anys, el Parlament de Catalunya ha anat aprovant tota una sèrie de lleis molt adreçades a intentar donar resposta a les mancances i necessitats dels nostres compatriotes, especialment dels més vulnerables. El fet que, de manera sistemàtica, el govern espanyol estigui recorrent al Tribunal Constitucional totes aquestes lleis és l'exemple més clar de què ja estem en una altra dimensió. I a sobre tenen la cara alguns d'argumentar que aquestes lleis catalanes s'han de tombar perquè sinó els ciutadans catalans tindran més privilegis que la resta de ciutadans de l'estat espanyol. Doncs si aquest és el problema, que aprovin també aquestes lleis a la resta. De fet, ja els hi hem donat la feina feta de preparar la llei. En la resta de territoris només han de fer un "retalla i enganxa".

Aquest moment històric que estem vivint al nostre país és una oportunitat única per a bastir una societat diferent que no podem deixar passar. No podem renunciar a construir una societat millor per als nostres fills i és important que els hi puguem explicar un dia, amb la cara ben alta, que hem lluitat fins a l'extenuació perquè es facin corresponsables en millorar-la encara més, però posant sempre al centre a les persones més vulnerables i que no gaudeixen de tantes oportunitats en aquesta vida.

La nova política es fa de baix a dalt, des dels ciutadans cap als legisladors, amb l'aportació i l'opinió de tothom. Demanar l'opinió dels altres i la seva participació activa, sobretot de les persones que pateixen una determinada situació, és la clau per a la construcció d'unes noves polítiques socials integradores i transversals. I amb aquestes noves polítiques ben segur que un dia podrem alçar la veu dient que estem orgullosos del país que hem deixat als nostres hereus. Possiblement ho farem des del nostre anonimat i sense rellevància, però les conseqüències ja seran irreversibles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article