El tracte dels mitjans cap a la gent gran, una injustícia


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

Penso que és una profunda injustícia el tracte, per exemple, que els mitjans dispensen a la gent gran. És un col·lectiu cada vegada més invisible. Per què? Perquè no té presencia als mitjans, ni en els informatius, ni en la ficció, ni en l’entreteniment. Per què? Perquè no és mercantilment o publicitàriament, el segment de població més cobejat pels anunciants. Per què? Perquè no són els que consumeixen més.”

Per tant, avui s’ha de sortir jove, molt guapo, tot ha de ser light, tot ha de ser una moda determinada, uns cànons de bellesa molt prefixats, i això és el que funciona, això és el que es consumeix. Qui vol veure una cara arrugada, una persona que, encara que tingui molta experiència, molt de coneixement, doncs no sigui agradable de veure com ho pot ser algú amb els cànons de bellesa que ens hem autoimposat?”

I per tant, aquesta invisibilitat de la gent gran penso que és una gran injustícia i els mitjans de comunicació hauríem també de fer-nos-ho mirar.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article