El sindicat Professors de Secundària defensa que la jornada intensiva redueix el fracàs escolar als instituts

ASPEPC-SPS respon a la Fundació Jaume Bofill, qui ha proposat una reforma horària que demana obrir els instituts per les tardes


El sindicat Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) veu ''paradoxal'' la proposta d'horaris escolars de la Fundació Bofill, entitat que dimecres passat va proposar una reforma horària tant per Primària com Secundària, que implicaria flexibilitzar horaris i tornar a obrir els instituts per les tardes. Segons ASPEC-SPS, l'horari només de matí ha permès controlar i reduir l'absentisme escolar i també els conflictes a les aules dels instituts, que tenien lloc a les tardes.  

ASPEPC-SPS suma a aquests dos arguments a l'avaluació que fan els centres del rendiment acadèmic dels estudiants que fan aquesta jornada. Des del sindicat asseguren que des que s'aplica l'horari intensiu s'ha reduït el fracàs escolar i per això no veu ''innovadora'' la proposat de la Fundació Jaume Bofill. Critiquen també que es vulgui imposar un horari partit a tots els centres catalans, on s'ha votat fer o no la jornada continuada. Per això creu que és un ''pas enrere en la democràcia i la gestió dels centres''.

Segons ha indicat el sindicat en un comunicat, cada any els centres de secundària que fan jornada continuada “avaluen si contribueix a la millora del rendiment acadèmic, a la reducció dels conflictes i a la millora de la convivència, i després es decideix si es manté”. En aquest sentit, demanen al Departament d’Educació que es posicioni sobre la petició de la Fundació Jaume Bofill.

Així mateix, des d’ASPEPC-SPS lamenten aquesta proposta, perquè segons opinen, suposaria fer reformes “a curt termini”, criticant que els canvis deguts a les polítiques d’innovacions “semblen més una alteració del sistema que no pas una millora real”. “Avançar cap al futur no vol dir repetir els errors del passat”, conclouen.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article