El Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades demana anular les lleis que sancionen les entitats que salven vides

Open Arms convoca aquest dissabte a Barcelona a les 18h una manifestació en contra de la criminalització de les oenagès a la Mediterrània


El Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat demana anul·lar les lleis que sancionen les persones i institucions que salven vides a la Mediterrània i posar els ports marítims de Catalunya a disposició de l'acollida de les persones que són rescatades al mar.

El comitè fa referència a l'Open Arms i també a la detenció de la capitana del vaixell Sea-Watch 3. En un comunicat, defensa una nova política europea que, "en lloc de controls, vigilància i barreres, prioritzi la protecció de la vida i els drets humans de les persones migrants, i que garanteixi i respecti el dret d'asil".

Al seu parer, cal sensibilitzar les institucions i la societat en general perquè considerin "l'emergència social" que suposa la crisi de la Mediterrània com una "responsabilitat compartida amb una perspectiva i oportunitat de transformació social".

Així mateix, el comitè reclama posar en marxa vies legals i segures per a l’arribada de persones immigrants i refugiades a Europa i millorar la detecció i identificació de possibles víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació diverses.

Manifestació a Barcelona

Aquest dissabte l’organització Open Arms convoca una manifestació a les 18h de la Barcelona en contra de la criminalització de les oenagès a la Mediterrània. Sota el lema “Antes presos que cómplices”, la manifestació sortirà des de davant del Consulat Italià, continuarà pel carrer Pau Claris, Via laietana i acabarà al Port Vell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article