Montcada i Reixac rebutja la reclamació d'Endesa de fer-se càrrec de la meitat del deute de les famílies vulnerables

L'Ajuntament critica que la decisió ha estat “unilateral” per part de la companyia elèctrica


L'Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha sumat aquest divendres als municipis que han rebutjat la reclamació d'Endesa perquè es facin càrrec del 50% del deute per impagaments de les famílies en situació de pobresa energètica.

Concretament, Endesa proposa que aquells ajuntaments que tenen més de cinc veïns o veïnes en situació de vulnerabilitat i amb un deute conjunt superior als 10.000 euros afrontin la meitat dels rebuts que encara no han estat abonats.

Per l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, la petició unilateral de l'elèctrica “és injusta i perillosa" perquè afecta famílies "que ho estan passant malament” i perquè “vulnera uns drets energètics que estan garantits per llei”.

D'altre banda, l'alcaldessa ha confirmat la seva assistència el pròxim 5 de setembre a la cimera convocada a Terrassa per buscar una reacció conjunta dels municipis afectats. “La força municipal és molt gran i ens hem d'unir tots i totes per aconseguir que la dignitat de les persones més vulnerables no sigui trepitjada”, ha reblat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article