La URV coordina un projecte europeu per posar en comú mesures per a les persones grans i amb dependència

Familiars i professionals de la salut participen en una prova pilot per dissenyar una plataforma d'accions per afrontar l'envelliment de la població


La Universitat Rovira i Virgili (URV) coordina un innovador projecte d’àmbit europeu, junt amb altres universitats d'altres països, que pretén posar a l’abast de la ciutadania una plataforma digital on s’hi podran plantejar temàtiques o propostes en línia, en relació a les persones amb dependència i, en particular, sobre els serveis que tenen a veure amb les cures de llarga durada.

Grups d'una vintena de familiars, tècnics, proveïdors i professionals de la salut col·laboren aquests dies en una prova pilot, que també ja s’ha portat a terme a Finlàndia, Irlanda i Hongria.

La plataforma SoCaTeL es desenvolupa utilitzant metodologies de cocreació. Això comporta que tots els agents implicats (usuaris dels serveis públics, familiars, proveïdors de l’atenció domiciliària, professionals, investigadors i innovadors) intervenen en el procés de desenvolupament de la plataforma. L’objectiu últim és que la plataforma sigui també un instrument de cocreació digital del serveis relacionats amb les cures de llarga durada a Europa.

Els participants naveguen i testen el futur web, encara a fase experimental, i aporten els seus suggeriments sobre el disseny del software. L’objectiu és que la denominada plataforma Socatel pugui ser operativa a partir del novembre del 2020. El projecte de procreació d’aquesta eina està finançat per la Unió Europea.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Maribel Terrassa
1.

Bon dia,
volia saber si acolliu a persones grans amb dependència, preu i on teniu les redidencias. Estem buscant una per una senyora gran.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article