Sindicats i entitats condemnen la sentència del Suprem i convoquen la ciutadania a respondre “massivament”

A la convocatòria han participat organitzacions com CCOO, la UGT, la Intersindical, Unió de Pagesos, Òmnium o Lafede.cat


Sindicats i entitats condemnen la sentència del Suprem i han convocat la ciutadania a respondre “massivament”. Han cridat la societat civil a una concentració de rebuig aquest migdia a les 13.30 hores a la plaça de Sant Jaume. La convocatòria, sota el nom ‘Pels drets i les llibertats’, ha comptat amb la participació d'organitzacions com CCOO, la UGT, la Intersindical, Unió de Pagesos, Òmnium o Lafede.cat, entre d'altres.

Així, els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han condemat la “sentència injusta” contra els presos polítics. En una piulada, CCOO ha remarcat que volen “a casa” els polítics independentistes, i ha convocat els seus afiliats a participar, juntament amb els altres sindicats i entitats, a la protesta a la plaça de Sant Jaume. “No són acceptables la judicialització de la política ni la politització del sistema judicial”, ha advertit el sindicat.

Per la seva banda, UGT ha condemnat la sentència, i ha fet una menció a la situació de l’exconsellera Dolors Bassa, que va ser secretària general del sindicat a Girona entre el 2008 i el 2015. “Una sentència injusta que condemna la nostra companya Dolors Bassa a una presó injustificable. A la UGT no pararem de reivindicar i treballar per la teva llibertat”, ha indicat el sindicat. En un comunicat, la UGT ha dit que en els seus 130 anys d'història ha “coexistit en règims polítics de tota classe i ha encapçalat tota mena de lluites històriques” i que la condemna d'aquest dilluns “empitjora i retarda una solució política”.

Al seu torn, la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat la vaga general per al proper 18 d’octubre i explicaran en breus els detalls. Així mateix, la CGT ha avisat que la sentència del Suprem és “una nova pàgina del rearmament repressiu i punitiu de l’Estat”. El sindicat ha advertit que la decisió del Suprem “obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició reunions i manifestacions incòmodes” per al govern de torn.

“Siguis on siguis, atura’t”

L’ANC ha fet una crida a la ciutadania a respondre “massivament” després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem que condemna a penes d'entre nou i 13 anys als líders independentistes. “L'Estat espanyol condemna el dret a l'autodeterminació. Ha arribat l'hora: responem massivament. Siguis on siguis, atura't, surt al carrer, fes-te sentir. Atent als nostres canals!”, afegeix l'entitat.

Alhora, Òmnium Cultural ha convocat una concentració davant la seva seu a Barcelona al carrer de la Diputació, 276 un cop s’ha fet pública la sentència del Tribunal Suprem, i s’han sumat a la resta de les protestes, i ha avisat que “cap sentència” farà que deixin de lluitar pel dret a l'autodeterminació exercint drets fonamentals.

Per últim, Tsunami Democràtic ha afirmat que aquest dilluns “comença un cicle de desobediència civil noviolenta” i ha fet una crida a que la gent que viu fora de Barcelona hi vagi i que ho faci “preparada per passar algunes hores fora de casa seva”. També ha animat la gent que està a la feina a “deixar els llocs de treball” i ha convidat els estudiants a deixar les aules i sumar-se a les mobilitzacions.

“S’acabarà fugint del país”

El fundador de Pro Activa Open Arms, Oscar Camps, ha advertit també aquest dilluns que al final “s'acabarà fugint del país, demanant refugi”. En una piulada en resposta al vídeo del govern de Pedro Sánchez sobre la democràcia espanyola, i poc després de conèixer-se la sentència del Suprem, Camps ha lamentat que a Espanya es persegueix “tot aquell que molesta el règim”.

“Una democràcia consolidada que ven armes a països en guerra, manipula mitjans, prohibeix exposicions, segresta llibres, persegueix activistes, empresona artistes, polítics i tot aquell que molesta el règim. S'acabarà fugint del país, demanant refugi, i no parlo de Turquia”, ha afirmat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article