Obre un centre d’acollida de joves migrants sols a la Casa Bloc de Sant Andreu

L’equipament, gestionat per Eduvic, rep una trentena de joves d’entre 16 i 17 anys


Aquest dijous ha obert un nou centre d’acollida per a joves migrants sols a la Casa Bloc del barri barceloní de Sant Andreu. L’equipament, que depèn de la DGAIA però està gestionat per la cooperativa d’iniciativa social Eduvic, acull 35 joves d’entre 16 i 17 anys.

Tal com va anunciar fa pocs dies la regidora del districte Lucía Martín en una audiència pública, l’equipament actuarà com a Centre d’Atenció Immediata (CAI), és a dir, els menors no estaran allotjats a llarg termini a la Casa Bloc, sinó que romandran un temps fins que reben una primera revisió mèdica, són vacunats i identificats pels Mossos d’Esquadra. D’allà, els professionals els derivaran a altres centres de llarga estada, tal com ha assenyalat la directora de l’equipament, Marta Montoya, al diari local L’Exprés de Sant Andreu. 

Al centre hi treballaran 21 professionals entre educadors, treballadors socials, psicòlegs i traductors, entre d’altres. Segons ha apuntat la directora de l’equipament, els joves rebran cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar. També se’ls proposaran activitats de lleure i esportives. Montoya ha indicat que “està previst” que els menors surtin del centre en grup i acompanyats dels educadors.

Punt d’informació per als veïns

El districte de Sant Andreu està treballant amb diferents entitats per tal que els joves puguin participar en algunes des les múltiples activitats que s’organitzen al barri. D’altra banda, s’ha instal·lat un punt d’informació al Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat per donar resposta als dubtes que puguin sorgir al veïnat en relació al centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article