Els Mossos desallotgen 12 famílies que ocupaven un edifici al barri de Balàfia de Lleida des de feia vuit mesos

Els veïns denuncien l’absència dels serveis socials de la Paeria i que l’acció s’hagi fet mentre negociaven amb la Sareb


Els Mossos d'Esquadra estan desallotjant les 12 famílies que ocupaven un edifici al barri de Balàfia de Lleida des del mes de març d'aquest 2019, quan la PAH va recuperar l'immoble, propietat del conegut com a “banc dolent”, la Sareb. Els desallotjats denuncien que no hi ha ningú de serveis socials de la Paeria i que l'acció s'ha fet mentre estaven negociant una solució amb la Sareb i l'Ajuntament perquè els pisos s'haurien venut.

Un veí ha assegurat que els pisos estaven fets i buits des de feia més de deus anys sense que ningú hi visqués i els desallotjats es mostren preocupats perquè ara no saben on anar. Alguns d'ells han anat al Centre Cívic de Balàfia per reclamar una solució.

Una quarantena de persones han respost la crida de la PAH i s'han acostat fins a l'edifici per donar suport als desallotjats i han cridat “no s'entén, gent sense casa i casa sense gent”. Es calcula que a través de la PAH vivien a l'edifici unes 28 persones, de les quals 8 menors, un d'ells amb discapacitat.

Els Mossos d'Esquadra han arribat a les 9:30 h amb una dotzena d'unitats per desallotjar l'edifici per ordre judicial. També s'han desplaçat fins al lloc dues ambulàncies. Una d'elles s'ha endut una dona d'edat avançada que vivia a l'edifici. Els desallotjats han pogut treure alguna de les seves pertinences per torns, abans que operaris hagin canviat la porta d'entrada i els panys.

“Inacceptable, desproporcionada i inhumana”

El tercer tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge, Sergi Talamonte, ha qualificat de “greu i inacceptable” que el conegut com a banc dolent, la Sareb, hagi trencat el seu compromís i hagi ordenat el desallotjament de tretze famílies que ocupaven un edifici de Balàfia. Assegura que des de la Paeria s'havia acordat amb la Sareb de mantenir la solució actual fins que es poguessin reallotjar aquestes famílies, amb vuit menors.

En el pacte, la Sareb es feia càrrec de quatre famílies i les allotjava en altres pisos seus i l'Ajuntament es feia càrrec de la resta, però la Sareb ho ha “trencat”, ha lamentat. Talamonte assegura que des de Serveis Socials s'està ara atenent les famílies per reallotjar-les d'urgència i critica que la Sareb ha actuat de manera “desproporcionada i inhumana”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article