Govern i Comitè 1 de Desembre impulsen el Pacte Social contra la Discriminació de les Persones amb VIH

L'acord serà l'instrument per garantir els drets d'aquest col·lectiu, que encara pateix greuges en l'àmbit sanitari i laboral


Govern i agents socials han presentat aquest dimarts un document que servirà com a base per al futur Pacte Social contra la Discriminació i l'Estigma de les persones amb VIH, que s'espera que s'aprovi durant els primers mesos de l'any vinent.

Promogut per la Generalitat i pel Comitè 1 de Desembre, que aglutina 20 entitats de l'àmbit de la Sida a Catalunya, el pacte ha de ser l'instrument per garantir els drets d'aquest col·lectiu, que encara pateix greuges en l'àmbit sanitari i el laboral, entre d'altres. Inclourà mesures concretes que s'aprovaran a través d'un acord de govern.

La proposta de continguts aprovada aquest dimarts inclou tres àmbits principals d’actuació: la protecció de la discriminació, la prevenció i la visibilitat, l’apoderament i la lluita contra l’estigma.

Hi haurà mesures per vetllar per un correcte tractament de les persones amb VIH en la xarxa de salut, pública, concertada i privada, així com en el sistema penitenciari i en els serveis socials. També es farà en l'àmbit laboral i en la prestació de serveis, com ara a l'hora de demanar hipoteques o assegurances.

En matèria de prevenció, s'establiran programes educatius i també de formació als professionals. Pel que fa a la visibilitat, es promocionaran les entitats i s'apostarà per apoderar les persones que conviuen amb el virus.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article