‘Teixint futurs per a la inserció laboral de dones diverses’: una jornada reflexiona sobre l’exclusió social del col·lectiu transgènere

La temporalitat, la parcialitat o els contractes de curta durada formen part de la realitat d’aquest col·lectiu


Quines són les dificultats de les dones en situació de vulnerabilitat per accedir a un lloc de treball de qualitat? El col·lectiu transgènere està estigmatizat a l’entorn laboral? La jornada ‘Teixint futurs per a la inserció laboral de dones diverses’, organitzada per Metges del Món, que s’ha celebrat aquest divendres al Centre LGTBI de Barcelona, ha volgut respondre aquestes i altres preguntes a través de xerrades amb diversos experts.

La temporalitat, la parcialitat, els contractes de curta durada, així com els treballs feminitzats i de baixa qualificació formen part de la realitat d’aquest col·lectiu. I no només la integració laboral és un repte per a les dones diverses, sinó també evitar l’estigma social i la invisibilitat.

El diagnòstic d’aquesta situació a la ciutat de Barcelona el farà, durant la jornada, Gerard Coll-Planas, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere. “Malgrat que la població trans presenta un alt índex d’exclusió laboral, no s’han fet estudis sobre aquest tema en el context espanyol”, ha afirmat l’expert.

A la jornada hi han assistit també tècniques en inserció sociolaboral, en gènere  i en educació. L’objectiu ha estat compartir estratègies i eines per a la inserció de les dones diverses en empreses, entitats i organismes públics, que exposaran el relat de les seves pròpies experiències en l’àmbit laboral.

La representació teatral de la companyia Tiriti Trans Trans i l’exposició fotogràfica ‘Mirades amb veu’ han posat la nota cultural-reivindicativa del dia que busca trencar pors i estereotips i, d’aquesta manera, viure obertament la pròpia identitat sense estigmes.

Un pla d’actuació

Per millorar aquesta situació, Metges del Món ha dissenyat un pla d’actuació format per 14 activitats que inclou itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral i cursos de formació d’agents de salut, entre d’altres propostes.

El projecte de l’ONG pretén evidenciar la importància de les capacitats de les dones trans, deixant de banda les aparences. Que puguin assolir una vida autònoma i alhora arribar a la plena normalització del fet transsexual, clau per al seu benestar personal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article