Desenes de famílies de Rubí en lluita perquè un fons voltor els renovi els contractes i mantingui la finca

L'empresa vol apujar fins a un 50% el preu dels lloguers als veïns


La lluita contra l’empresa Optimum III Value segueix després de mesos intentant negociar entre el fons voltor i les veïnes. Es tracta de tres blocs de pisos situats a Rubí, amb 30 famílies afectades per les pujades abusives i la manca de manteniment de l’edifici.

Els tres edificis de pisos no tenen més de 20 anys i en els seus inicis eren propietat del BBVA, el qual se’ls va vendre a Optimum III Value. Després d’algunes finalitzacions de contractes de lloguer, Optimum vol apujar fins a un 50% el preu dels lloguers.

Un exemple dramàtic del que suposen aquestes pujades abusives per les famílies és el de la Conchita. La Conchita és una dona octogenària que viu sola amb una pensió de jubilació molt baixa i amb un perill potencial de no tenir llar on viure si no li renoven el contracte d’arrendament a un preu que pugui pagar.

La resta de casos responen a casuístiques diferents: Hi han contractes que ja han finalitzat i els llogaters i llogateres que no podien fer front a les pujades han marxat. D’altres en canvi han decidit emprendre un procès de lluita per quedar-se a casa seva. Aquest és el cas de Sergio, la seva parella i la seva filla, que porten mesos fora de contracte i intentant que la propietat s’assegui a negociar .

L’objectiu de les veïnes i el Sindicat de Llogateres és iniciar una negociació amb el gran propietari davant les pujades abusives i les injustícies socials que duen a terme.

Tenen confiança en què ho aconseguiran, ja que el passat mes de Juliol el Sindicat de Llogateres ja va aconseguir negociar la renovació de contractes en dues finques del Raval de la mateixa propietat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article