La PAH ocupa una oficina de la societat Divarian per reclamar un lloguer social per a cinc famílies

Reclamen l’aplicació del decret de l’habitatge aprovat a Catalunya el passat desembre


Activistes de la PAH de Barcelona han ocupat aquest dimecres una oficina gestionada per la societat Divarian per reclamar un lloguer social per a cinc famílies.

Segons ha indicat la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, Divarian no vol renovar els seus contractes de lloguer després d'absorbir les seves hipoteques. “La resposta d'aquest fons voltor ha estat la demanda judicial i fer fora les famílies de les seves cases”, apunten els activistes, que reclamen l'aplicació del decret de l'habitatge, aprovat el passat 23 de desembre a Catalunya.

Una de les afectades, la Yesenia, viu amb sis persones més, entre elles dos menors, i remarca que només entra un sou a casa. Malgrat aquesta situació de vulnerabilitat sempre han pagat el lloguer. Una altra afectada, la Berta, ha lamentat que Divarian es negui a negociar. De moment no té cap més informació i tem que la desnonaran.

La PAH recorda que fa anys que denuncien les pràctiques “usureres i inhumanes” dels bans i fons d’inversió. En aquest sentit, apunten que des de dimarts han encetat la campanya estatal #ViviendaPorDerecho per exigir al nou Govern de coalició “mesures clares i contundents” per rescatar a les persones i no als bancs i fons d’inversió. De fet, reclamen una “moratòria real” de tots els desnonaments de famílies vulnerables i lloguer social obligatori. “No podem permetre que al segle XXI el dret a l’habitatge sigui trepitjat i els governs mirin cap a un altre costat”, subratllen els activistes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article