Àpats solidaris amb família i amics per recaptar diners per a les persones sense llar

Arrels impulsa la campanya 'Compartim taula', que es portarà a terme a la tardor

Arrels ha impulsat la campanya 'Compartim taula', a través de la qual vol recaptar fons per garantir allotjament estable i seguiment social a persones que viuen o han viscut als carrers de Barcelona. Sota el lema 'Tothom a cobert', fa una crida perquè la ciutadania organitzi àpats solidaris amb família i amics a casa i que els participants facin una aportació econòmica.

Des d'Arrels es recomana que el nombre de convidats sigui d'un mínim de quatre i que l'import abonat per cada comensal sigui de 25 euros, que és el cost d'una nit d'allotjament amb seguiment social per a una persona sense llar. La campanya està pensada per dur-se a terme a la tardor “o quan les circumstàncies ho permetin en funció de com evolució la situació sanitària”.

Les persones interessades a participar com a amfitriones ja es poden inscriure a través del web de la campanya . “Un dinar o sopar de retrobament amb amics i familiars és una bona oportunitat per tenir un gest solidari cap a les que no tenen llar on retrobar-se”, ha afirmat el director d'Arrels, Ferran Busquets.

A Catalunya, més de 5.500 persones dormen al ras, de les quals 1.239 ho fan als carrers de la ciutat de Barcelona, segons el recompte realitzat per Arrels Fundació en el marc de l’estat d’alarma. Aquesta xifra triplica la de fa deu anys.

L'organització també vol sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la situació “alarmant” que pateixen les persones que viuen als carrers de Barcelona i fa extensiva la iniciativa a empreses i institucions que s'hi vulguin sumar, així com a trobar fórmules de captació per a totes les peticions de col·laboració. La idea és que aquesta sigui una campanya de futur que vagi guanyant volum i impacte social any rere any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article