Barcelona reobre les zones de jocs infantils i demana col·laboració a la ciutadania per un bon funcionament

La neteja d’aquestes zones serà l’habitual, un cop al dia, amb la retirada de sorra acumulada


Barcelona reobre aquest divendres les zones de jocs infantils i demana col·laboració a la ciutadania per un bon funcionament. Seguint les recomanacions de l’Agència Salut Pública de Barcelona, el consistori demana “màxima col·laboració” de la ciutadania pel bon funcionament de les zones de jocs infantils i reclama mantenir les distàncies de seguretat, ús de mascareta en adults i infants a partir de sis anys i un rentat de mans freqüent.

La neteja d’aquestes zones serà l’habitual, un cop al dia, amb la retirada de sorra acumulada als jocs per als infants, neteja dels elements de joc i la retirada de residus que hi pugui haver a la zona. Durant els pròxims dies, de forma progressiva, es col·locaran cartells informatius amb les principals recomanacions a les àrees de jocs infantils. 

Alguns d’aquests consells són que l’ús dels parcs se supervisi per part de la família, que els adults portin mascareta i és recomanable que també la portin els infants a partir de sis anys, que es preservi la distància física entre persones, es faci un rentat de mans amb aigua i sabó i es recomana, finalment, la neteja de les joguines que hagin portat els infants per jugar al parc.

Barcelona té en l’actualitat 888 zones de jocs infantils a tota la ciutat, que fomenten la participació dels nens i les nenes tant de forma individual com col•lectiva, destinades a diferents trams d’edat: 248 per a infants de fins a cinc anys, 383 per a nens i nenes d’entre sis i 12 anys i 257 àrees mixes amb una superfície superior als 100 metres quadrats que permet la combinació de jocs per a diferents trams d’edat.

A més de les zones de joc infantils, a la ciutat hi ha altres espais de lleure: 38 àrees per a gent gran i 59 circuits de salut i calistènia. Aquestes zones també s’obriran amb les mateixes recomanacions que les zones infantils. La neteja i manteniment d’aquestes àrees es fa de la mateixa manera i amb la mateixa freqüència.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article