Treballadors socials demanen ajornar al 2021 les oposicions posposades i no fer-les a l’octubre pel risc de rebrot

Més d'un centenar de persones envien una reclamació a l’Institut Català de la Salut en conèixer-se la nova data prevista


Uns 120 aspirants a la convocatòria de l'Institut Català de la Salut (ICS) de treballadors socials sanitaris han enviat una reclamació per mostrar la seva oposició a la reprogramació a l'octubre de les oposicions anul·lades el passat març per la Covid-19. Les proves de la convocatòria lliure de treballadors socials sanitaris s'havia de fer el 15 de març però sis dies abans es van ajornar. Ara, han sabut que la nova data prevista és el 18 d'octubre del 2020. Els signants han alertat del "risc important" que la convocatòria s'hagi de tornar a desconvocar davant del possible rebrot del virus i han apuntat també que necessiten un temps per recuperar-se del sobreesforç fet durant aquests mesos.

Els treballadors socials asseguren en l'escrit que la pandèmia ha suposat per a ells un "sobreesforç físic, mental i emocional que ha paralitzat la continuïtat de l'estudi" i ha minvat les seves forces. Manifesten que, davant la possibilitat d'un rebrot a la tardor i analitzant què ha passat, l'Institut Català de la Salut (ICS) ha "aconsellat" als seus professionals que facin vacances abans del 30 de setembre. Afegeixen que no hi ha hagut cap pandèmia coneguda que sense vacuna ni tractament i amb una baixa immunització, no hagi tingut un rebrot.

Recorden també que l'ICS ha posposat tots els congressos, jornades i tallers programats per al setembre/octubre del 2020 al 2021 i per això demanen que es faci el mateix amb aquesta convocatòria d'oposicions. "Després de no tenir cap convocatòria des del 2007 no ve d'esperar el temps necessari perquè el nostre col·lectiu estigui recuperat després de treballar en tota la situació de la Covid-19 i pugui enfrontar les oposicions havent-se recuperat", reflexionen.

A més, recorden que s'ha habilitat una ampliació fins al 31 de desembre del 2021 del termini per als processos d'estabilització d'ocupació pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article