El Govern vol obligar a usar la mascareta a Catalunya encara que hi hagi distància

La consellara Vergés nega que es confinés tard el Segrià, tot i reconèixer que la situació és “delicada”


El Govern vol que l'ús de la mascareta sigui obligatori a Catalunya, encara que hi hagi distància de seguretat. Així ho ha reconegut la mateixa consellera de Salut, Alba Vergés, i la portaveu de Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa. “En moments complexes, amb el que està passant al món, amb els brots que anirem tenint, cal interioritzar aquesta mesura i creiem que ha de passar per tot el país”, ha dit la consellera Vergés, en declaracions a Rac 1. 

Aquesta mesura l'haurà d'aprovar el Procicat. La consellera l'ha justificat pel comportament de l'epidèmia, però també de la societat i els “riscos” que s'estan assumint. “Comença a haver molta més mobilitat i per disminuir els riscos crec que és important prendre aquesta mesura”, ha insistit. També ha aprofitat per negar que es confinés tard el Segrià, com va dir Fernando Simón.

Vergés ha constatat que “molta gent està espantada perquè veu que la gent no compleix”, i tampoc ho entenen els professionals sanitaris després del que han viscut. Així doncs, ha defensat portar la mascareta com a norma general a tot arreu, es pugui mantenir distància o no. Ha deixat l'esport fora i també ha reconegut que és “més complicat” a la platja, però ha indicat que sí que s'ha de portar en els trajectes. Sobre les possibles multes, ha recordat que tota norma porta la seva part de sanció.

En preguntar-li si es va confinar tard el Segrià, com va dir Fernando Simón, Vergés ho ha negat. “Es confina quan tenim totes les dades, no pot ser abans ni més tard”, ha dit la consellera, que ha afegit que no es va parlar amb el govern espanyol perquè ara és la Generalitat qui pren aquestes decisions.

Ha reconegut que la situació al Segrià és “delicada”, perquè la incidència de nous casos és alta i continuarà creixent. També ha remarcat que la meitat dels ingressats en UCI són persones de 40 anys.

Pel que fa a la resta del país, ha dit que està “molt més tranquil” i que la situació “no té res a veure” amb la del Segrià. “Estem en un bon estat epidemiològic a la resta del país, però per mantenir-ho així aquesta implicació de tothom és important”, ha insistit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article