Barcelona amplia el servei de canguratge gratuït amb un setè espai al barri del Bon Pastor

S’han fet més de 3.000 serveis per a 400 infants des de l’octubre de l’any passat

L'Ajuntament de Barcelona ha obert un setè espai de canguratge gratuït a l'Institut Escola El Til·ler del barri del Bon Pastor i ha prorrogat el projecte fins al juliol. El servei va entrar en funcionament l'octubre del 2020 en sis espais i des de llavors ha fet més de 3.000 canguratges a uns 400 infants diferents, la majoria d'ells amb 5 i 6 anys.

Un 48,7% de les famílies ateses eren monoparentals, el 54% estava vinculada prèviament a altres serveis públics i el principal motiu de la demanda del servei era per treballar (33%), seguit de la demanda de tenir un temps puntual de respir (19%). Amb l'excepció d'un home, només s'han acostat dones al projecte que porta per nom Projecte Concilia, segons ha explicat la regidora Laura Pérez.

Cadascun dels 400 infants, 26 dels quals amb necessitats educatives especials, utilitzen el servei unes tres vegades al mes, el que segons Pérez és un bon indicador de la confiança de les famílies amb el servei i ha estat un dels motius pels quals s'ha decidit ampliar la iniciativa.

El projecte es desenvolupa en horari de tarda de dilluns a divendres, i també fa recollides puntuals a la sortida del centre educatiu, mentre que el cap de setmana s’amplia també als matins. Els espais funcionen sota inscripció prèvia a la pàgina web http://concilia.incoop.cat. Cada espai pot acollir vuit infants cada hora.

Per zones, la participació ha estat força similar, tot i que destaca una major afluència al barri del Besòs i el Maresme, motiu pel qual ara s’ha decidit obrir un nou servei al barri proper del Bon Pastor. En concret, els sis espais que funcionen des de l'octubre són el Casal de Barri La Pau, el Casal de Barri Besòs, l'Escola Ramon Berenguer III de Trinitat Vella, l'Espai Erasme Janer del Raval, la Sala Pepita Casanellas de La Marina i el Centre Cívic Zona Nord.

Pel que fa a l’impacte de la Covid-19, s’ha detectat un cas positiu el mes de novembre passat en un infant, mentre que en total hi ha hagut 14 confinaments (12 infants i dues educadores) per possible contacte amb un cas positiu.

El regidor de Presidència i d’Economia i Pressupostos, Jordi Martí, ha destacat que la iniciativa combat la desigualtat de gènere i també la desigualtat territorial a la ciutat. De fet, ha remarcat que aquest és un dels projectes del Pla de Barris que va acabar el 2020 i que s'ha renovat. En aquest punt, ha anunciat que en les setmanes que venen es presentaran les iniciatives corresponents al Pla de Barris 2021-2024.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article