Els estudiants aixequen l’ocupació del rectorat de la UB i convoquen una jornada de vaga pel 13 de maig

Asseguren que s’ha obert una porta a la “negociació” i que cada vegada estan més a prop d’un compromís “amb garanties”


Els estudiants que ocupaven el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) han aixecat aquest dijous al migdia la tancada. Asseguren que s'ha obert una porta a la “negociació” i que cada vegada estan més a prop d'aconseguir un compromís “amb garanties”.

Així, han pactat amb un seguit de reunions amb els rectors de les universitats públiques catalanes que acabaran el dijous 13 de maig. Per aquell dia han convocat una jornada de vaga, on també estan convocats els estudiants de secundària, batxillerat i formació professional, amb l'objectiu de “defensar” el conjunt del sistema educatiu. La portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Anna Clua, ha assegurat que comencen a ser una mica més “optimistes”.

Durant les pròximes setmanes tenen previst celebrar una primera reunió, i d'aquí a dues setmanes la segona. “S'ha demostrat que quan estem organitzats es fa cas al moviment estudiantil”, ha assenyalat Clua, valorant positivament que s'hagi posat sobre la taula un calendari. “És més que suficient”, ha afegit.

També ha explicat que els punts que generen “més conflicte”són els de caràcter econòmic, com “l'equiparació del preu de màsters i graus, o les pràctiques remunerades”. Això sí, ha recordat que els rectors tenen un pes “molt important” de cara a les institucions públiques i els ha demanat que “no tirin pilotes fora”.

A Girona, diversos representants d’aquest mateix sindicat es van reunir aquest dimecres amb el rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi. La trobada va acabar amb una valoració positiva per part dels estudiants després de debatre alguns dels punts que van reclamar al llarg de la tancada d'aquest dimarts.

De tota manera, la reunió d'aquest dimecres només ha estat la primera d'una sèrie de trobades que volen mantenir fins que l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) no signi els compromisos anunciats aquest dimarts. Per això asseguren que seguiran pressionant a Quim Salvi i a la resta de rectors d'universitats fins aconseguir que l'ACUP es comprometi a resoldre les demandes plantejades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article