Els educadors socials exigeixen mesures “extraordinàries” per dotar serveis socials de més recursos humans i econòmics

El CEESC reclama a la Generalitat que aprovi “amb urgència” el nou contracte programa


El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha demanat a la Generalitat que aprovi “amb urgència” el nou contracte programa per al període 2021-2024 davant l'esforç econòmic que han hagut d'afrontar els serveis socials municipals en el darrer any a causa de la pandèmia de la Covid-19 i que prengui mesures extraordinàries per dotar els Serveis Socials dels recursos humans i econòmics que calen.

El col·lectiu denuncia que la majoria de serveis socials municipals han hagut d’aprovar fons per la via dels pressupostos extraordinaris per donar resposta als seus usuaris, perquè les quanties extraordinàries consignades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, “no han cobert ni un 10% dels recursos municipals dedicats”, adverteixen.

Situació d’indefensió dels més vulnerables

Segons el CEESC, la situació actual, amb una segona pròrroga del Contracte Programa 2016-2019, “decidida unilateralment” per part d’Afers Socials, “i sense tenir un calendari clar per a l’aprovació del nou Contracte programa” deixa en una “situació d’indefensió” a les persones més vulnerables. 

En concret, l'organització demana a la Generalitat que aprovi el nou pla estratègic dins del primer semestre d'aquest any, i també reclama que s'augmenti el nombre de professionals tenint en compte les necessitats dels propers anys. Una altra demanda del col·lectiu de professionals de l’educació social és que s’actualitzin els mòduls econòmics dels professionals finançats per aquest contracte programa.

Però no només són els serveis socials municipals els que estan patint de valent la crisi de la Covid-19. Segons el CEESC, la inacció del departament també està afectant “de forma important” tots els serveis gestionats pel tercer sector social, qui manté una gran part del sistema de serveis socials a Catalunya, junt amb els ajuntaments i consells comarcals, segons alerta el col·legi dels educadors.

D'altra banda, el CEESC insta el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que “prengui mesures per prevenir les situacions de risc i d'agressions” que pateixen els professionals dels serveis socials, com les viscudes aquestes darreres setmanes a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article