Diverses entitats es concentren a Barcelona amb motiu de la Diada Internacional per l’Alliberament LGTBI+

L’Observatori Contra l’Homofòbia diu que el nombre d’agressions es manté i alerta que molts dels agressors són joves d’entre 16 i 18 anys


Diverses entitats s'han concentrat aquest dilluns a Barcelona amb motiu de la Diada Internacional per l'Alliberament LGTBI+. Durant l'acte, coordinat per l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, president de l'entitat, ha expressat que el 28 de juny és un “dia de lluita” i ha reclamat un “esforç” als poders públics.

“Cal trencar amb aquesta impunitat, i això és deure de les polítiques públiques”, ha remarcat. L'Observatori ha explicat que el nombre d'agressions s'ha mantingut respecte l'any passat i ha alertat que molts dels agressors són joves d'entre 16 i 18 anys. Rodríguez ha manifestat la necessitat de crear un títol específic per sancionar la LGTBIfòbia i establir protocols que “acompanyin la víctima des de l'inici”.

En referència a aquest tipus d'agressions, des de l'Observatori han insistit en la necessitat que no es “naturalitzin” i han demanat a les institucions més recursos per evitar-les. “Hem de prioritzar aquesta qüestió, però no des de la retòrica. Els drets i les llibertats necessiten recursos econòmics i humans, i ha de ser un tema de tot el territori”, ha sostingut Rodríguez. El president de l'entitat ha afirmat que queda “molta feina per fer”: “Va arribar la ultradreta, i haurem de contrarestar-la amb més discursos, més educació i més mitjans”, ha expressat.

Rodrigo Araneda, vicepresident del Consell LGTBI de Barcelona, ha reivindicat la importància de treballar per tal que els drets arribin “a tothom”, remarcant que encara hi ha col·lectius invisibilitzats i vulnerabilitzats pel sistema. Araneda també ha alertat de la presència de “moviments” a la societat que poden fer “retrocedir” els drets aconseguits, i ha afirmat que cal “lluitar constantment” per mantenir-los.

Agressions homòfobes a Barcelona

La Diada Internacional per l'Alliberament LGTBI+ se celebra després que, durant les últimes setmanes, s'hagin produït diverses agressions homòfobes a Barcelona. La nit de Sant Joan se'n va produir una al districte de Gràcia, on una parella de nois van haver de ser traslladats a l'hospital per diverses contusions.

El passat 30 de maig es va denunciar una altra agressió homòfoba, en aquest cas múltiple, a la platja del Somorrostro, on quatre joves “molt violents” van atacar la nit anterior dues parelles d'homes gais a cops i puntades de peu després d'insultar-los i amenaçar-los. Una de les víctimes va patir ferides de gravetat, amb diversos hematomes i una fractura maxil·lar. Hores abans, un jove gai va denunciar ferides lleus a la mà per una puntada de peu al barri de Gràcia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article