Aturat el desnonament amb data oberta d’una família en situació vulnerable al Poble Sec

Van rebre la notificació del jutjat, tot i tenir un informe de vulnerabilitat i estar vigent la moratòria prorrogada pel govern espanyol


Finalment, el desnonament amb data oberta de la Yaritza Tapias i la seva filla ha quedat aturat durant un mes, com a mínim, segons el que expliquen des del Sindicat de Barri del Poble Sec. La família, que té un informe de vulnerabilitat de l’Ajuntament de Barcelona, tenia obert un procediment de llançament des d’aquest dimarts.  

Des del Sindicat de Barri del Poble Sec assenyalen que el desnonament s’ha aturat durant un mes i es retirarà l’amenaça si s’atorguen les mesures del pla ‘Reallotgem’ de la Generalitat. 

Tot i la suspensió momentània del desnonament, l’entitat considera que és “vergonyós” que l’única solució institucional a la manca d’habitatge de famílies com la de la Yaritza sigui “finançar” Blackstone amb diners públics.

Des del Sindicat de Barri del Poble Sec deixen clar que accepten aquests pactes només per una qüestió d’urgència social. 

Els dubtes al voltant de la moratòria

La Yaritza i la seva filla de nou anys des de fa un any ocupen un pis al carrer Piquer del barri del Poble Sec, que és propietat de Lanusei Investments SL, filial del fons voltor Blackstone. 

La família va rebre una ordre de desnonament amb data oberta aquest dimarts, tot i que van demanar al jutjat que s’aturés segons el que estableix el Reial Decret-Llei 16/2021, que ajorna els llançaments de persones en situació vulnerable fins al 31 d’octubre. 

Entitats com el Sindicat de Llogateres ja avisaven aquest dimecres que els desnonaments no s’aturen, tot i la pròrroga d’aquesta moratòria, entre altres motius perquè la decisió d’aplicar-la o no acaba quedant en mans dels jutges i jutgesses que s’encarreguen de cada cas. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article