Educació exigirà el C2 de català per ser docent a partir del 2024

El departament diu als directors que no han de fer “cap actuació” en relació a la sentència del 25% de castellà


El Departament d'Educació exigirà el C2 de català per accedir a la funció docent a partir del 2024. Així ho ha explicat la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, en una trobada telemàtica amb els directors dels centres. Mora ha indicat que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) recull que el professorat ha de tenir el nivell C2 però aquest apartat va estar derogat fins al 2019, quan una sentència va reconèixer la seva validesa. 

Així, el C2 no només serà obligatori pels docents nous que comencin a treballar a partir del 2024, sino també pels que ja hi treballen, tot i que aquests últims tindran temps fins aleshores per aconseguir el certificat. D’aquesta manera, el C2 deixarà de ser mèrit i passarà a ser requisit, motiu pel qual Mora ha convidat els directors a “promoure” que els docents es vagin traient aquesta titulació.

Educació està treballant amb les escoles oficials d'idiomes i el Consell per la Normalització Lingüística en proves estandarditzades, tant d'accés lliure com a formació, i perquè s'obrin més grups per facilitar que tothom pugui tenir accés a la formació per treure's el C2. A més, Educació incorporarà en el cobrament dels sexennis com a mèrit amb més puntuació el fet de tenir aquest títol.

Sentència del 25%

D'altra banda, ha tranquil·litzat les direccions assegurant que no han de fer res en relació a la fermesa de la sentència que estableix el 25% de castellà a les aules. Mora ha indicat que aquesta “recau” sobre el Departament i aquest està treballant a nivell legal. “Com a centres no heu de fer cap actuació”, ha indicat.

En el cas de sentències per reclamacions concretes de famílies sí ha indicat que s'han d'aplicar les mesures que els indicaran des d'inspecció. I és que Mora ha dit que el pes recau sobre la inspecció, que també acompanyarà les direccions en cas de demandes o queixes de famílies reclamant el 25% en al·lusió a la sentència genèrica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article