Educació es manté ferm en la decisió d’avançar l’inici del pròxim curs escolar

USTEC i aFFaC no surten “contentes” del Consell Escolar i carreguen contra la posició “inflexible” del conseller Cambray


El departament d'Educació es manté ferm en la seva proposta d'avançar l'inici del pròxim curs escolar. El conseller Josep González-Cambray ha defensat que es tracta d'una mesura d'ampli “consens” i ha descartat una moratòria d'un any per implementar-la, després de comparèixer al ple extraordinari del Consell Escolar d'aquest dilluns. Organitzacions com USTEC i aFFaC han assegurat que no surten “contentes” de la reunió de l'organisme i carreguen contra la posició “inflexible” del conseller.

Cambray ha assegurat que a la sessió extraordinària del Consell Escolar hi ha hagut “unanimitat” en considerar que el canvi del calendari escolar era “una mesura bona”, ja que aportarà una major “conciliació” a les famílies i anirà acompanyada de “mesures addicionals” perquè els mestres puguin començar amb garanties el pròxim curs.

El conseller ha defensat que es tracta d'una proposta “àmpliament defensada” per la comunitat educativa des de fa molts anys i que durant les pròximes setmanes es debatrà “com es farà” amb la resta del sector educatiu, tot i que ha insistit en el fet que el pròxim curs començarà el 5 de setembre a les escoles i el 7 del mateix mes als instituts. “Hem vingut per prendre decisions, i ha de ser compatible amb el debat”, ha subratllat.

El titular d'Educació s'ha mostrat obert a estudiar "totes les propostes i aportacions", però ha tancat la porta a tirar endavant una moratòria d'un any per implementar el nou calendari, tal com se li ha plantejat al ple per part de la majoria dels assistents. “No podem demorar les transformacions educatives i tenim el temps suficient per definir el com”, ha assegurat.

Immobilisme i decepció

A la sortida del ple del Consell Escolar les organitzacions assistents han valorat la trobada, lamentant que la majoria han sortit contentes “per les formes”, però no pels “continguts”. El representant d'USTEC, Xavier Díez, ha valorat que el conseller “sigui una persona molt hàbil” des del punt de vista dialèctic, però n'ha criticat la seva posició “totalment inflexible”.

“Fa veure que reconeix que les formes no han estat les adequades, però no rectifica i vol tirar endavant la proposta”, ha assegurat. En la mateixa línia s'ha pronunciat el representant d'aFFaC, Jordi de Carreres, que ha afirmat que l'únic consens ha sigut el de demanar la moratòria, però que el conseller s'ha negat, “tot i parlar de debat i negociació”.

Carreres ha admès que els preocupa que es vulgui “implementar una jornada intensiva privatitzant part de l'espai lectiu”, i ha reconegut que des de la seva associació han sortit del ple “decebuts” en alguns aspectes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article