La Plataforma Aturem la Guerra convoca una manifestació unitària contra la invasió de Rússia a Ucraïna

Durant el cap de setmana, diverses concentracions arreu de Catalunya han reclamat la pau


La Plataforma Aturem la Guerra ha convocat una concentració unitària aquest dimecres 2 de març a les 18:30h a plaça Catalunya de Barcelona contra la invasió de Rússia a Ucraïna. Diverses organitzacions ja s’han sumat a la convocatòria, que porta per lema ‘No a la Guerra: les vostres guerres, les nostres morts’.

De fet, durant el cap de setmana ja hi ha hagut diverses manifestacions arreu de Catalunya contra l'atac de Rússia a Ucraïna. A Barcelona, unes 200 persones es van concentrar dissabte a les 10 del matí a plaça Catalunya, convocades per la comunitat ucraïnesa, tot i que a la concentració s'hi van aplegar persones de diverses nacionalitats, entre elles, russa. La protesta va baixar per la Rambla i durant el trajecte força gent s’hi va sumar, de manera que en arribar a la plaça Sant Jaume ja rondaven el miler.

Entre altres coses, els manifestants van demanar sancions a Vladímir Putin, la retirada de les tropes russes d'Ucraïna i la intervenció de la comunitat internacional en el conflicte. Critiquen que ni Europa ni Espanya estan fent res per aturar l'atac i alerten que després d'Ucraïna, Putin podria plantejar-se fer accions a Europa.

Entre els concentrats hi havia la ucraïnesa Olena Okhaimenko, que ha detallat que la seva família ha decidit no abandonar el país i que està “amagada sota terra per protegir-se”. Els seus pares viuen a 40 quilòmetres de la frontera i assegura que hi ha “soldats i tancs per tot arreu”. “No ens podíem creure que els russos ens poguessin atacar, però ho han fet”, ha assegurat tot afirmant que “Putin és boig, ningú sap què vol fer després a tot el món”.

La voluntat dels concentrats era acampar a la plaça Sant Jaume uns dies, però a darrera hora s’han fet enrere. Ara estudien instal·lar les tendes de campanya a plaça Catalunya, on creuen que seran “més visibles”.

Concentració a Lleida

Unes 600 persones, entre elles molts ucraïnesos, s'han concentrat aquest diumenge al a plaça Ricard Vinyes de Lleida per reclamar la pau a Ucraïna, condemnar la invasió russa i mostrar la solidaritat dels lleidatans amb qui està patint els atacs bèl·lics. A l'acte s'han llegit dos comunitats i s'han llançat proclames a favor del poble ucraïnès i contra el president rus, Vladímir Putin, així com demandes d'ajut a la Unió Europea, l'OTAN i el món occidental perquè intervinguin en el conflicte. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat a la concentració, acompanyat de diversos regidors de la Paeria i l'ha qualificat de “crit de dignitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article