El tercer sector demana a la població que utilitzi els mecanismes oficials per col·laborar amb Ucraïna

La Taula del Tercer Sector reclama al Govern que vagi més enllà de l’acollida i apliqui mesures per garantir la inclusió de les refugiades ucraïneses


La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social demana a la ciutadania que canalitzi a través dels mecanismes habilitats per les administracions i les entitats expertes la seva solidaritat amb les persones afectades pel conflicte d’Ucraïna. Des de la plataforma reclamen també que al Govern que, més enllà de l’acollida, apliqui mesures concretes que assegurin la plena inclusió i arrelament a la societat de les persones ucraïneses desplaçades. 

“La societat catalana és molt solidària i és tot un orgull i un fet que valorem molt positivament, però, les iniciatives ciutadanes s’han de vehicular mitjançant els mecanismes que les administracions han habilitat i que són els òptims per poder fer la millor acollida possible i per respondre amb la màxima eficàcia”, ha destacat la presidenta de la Taula, Francina Alsina.

Per les entitats del tercer sector, a més, els esforços no s’haurien d’abocar només a l’acollida durant “aquesta fase d’urgència”, sinó que també s’han de posar en marxa mesures concretes que assegurin la plena inclusió a la societat de les persones ucraïneses desplaçades a Catalunya, com més aviat millor. 

Igualtat per a totes les persones migrades

A més a més, la Taula del Tercer Sector ha apel·lat també al Govern espanyol “a desenvolupar polítiques que garanteixin els drets de totes les persones en situació administrativa irregular, sigui per raó de refugi, asil o flux migratori”; ja que és l’administració que té les competències per fer-ho.

La presidenta de la Taula ha afirmat que “es demostra que és qüestió de voluntat política i que, quan realment es vol, la burocràcia no és una trava” i ha afegit: “No hi ha una ciutadania de primera i una altra de segona. Tothom ha de tenir les mateixes oportunitats per regularitzar la seva situació, refer el seu projecte de vida i, per tant, tenir accés als mateixos drets que la resta de la ciutadania, amb independència del seu origen o motiu d’arribada”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article