Les educadores socials mostren “estupefacció" per les pràctiques dels aspirants a policia a centres d’infants tutelats

El col·legi creu que l’acord “vulnera” els drets de protecció de les famílies i dels adolescents sota tutela de la DGAIA


El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha mostrat “estupefacció” pel conveni anunciat pels departaments de Drets Socials i d'Interior perquè els aspirants a policia facin pràctiques a centres residencials d'acció educativa (CRAE).

L'entitat lamenta que la decisió “no ha estat prèviament consultada” amb el sector professional, i alhora la considera una “contradicció sense precedents”, perquè “la mateixa Generalitat vulnera els drets de protecció de les famílies dels infants i adolescents que estan sota la seva tutela”.

El CEESC veu “necessari” que els cossos policials “i no només les noves persones aspirants” tinguin “un alt nivell de sensibilitat”, una mirada “comunitària”, de servei públic i “contra les discriminacions i les desigualtats” de tota mena. Però alerta que “caldria valorar” si la iniciativa presa és “la més adequada” per aconseguir aquest objectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article