Repunten els casos de xenofòbia atesos a Barcelona: suposen gairebé un 37% dels expedients oberts per l’OND

Els casos d’LGTBIfòbia baixen i representen un 24% respecte el 31,7% del mateix període de l’any passat


L'Oficina per la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona ha obert des del gener un total de 110 expedients. D'aquests, el 36,61% són per casos de racisme i xenofòbia, fet que suposa un repunt respecte al primer semestre del 2021, quan van representar un 32,52% del total.

Per contra, baixen els expedients oberts per LGTBIfòbia, que suposen un 24,11% respecte al 31,71% del mateix període de l'any anterior. Així, el racisme i la xenofòbia van ser els principals motius de discriminació registrats per l'oficina, una categoria que puja quatre punts. En gairebé la meitat de casos, es va vulnerar el dret a la integritat moral.

La LGTBIfòbia, en canvi, va baixar set punts respecte del mateix període de l'any passat, sent la principal afectació registrada la gaifòbia. El principal dret vulnerat que va registrar-se en aquests casos va ser la integritat moral, i en gairebé el 30% de casos va ser la integritat física. A banda dels 110 expedients l'oficina també va rebre 238 peticions d'informació i consultes.

Dels 110 expedients oberts, el 38% va requerir intervenció del servei socioeducatiu; el 34% va ser orientació jurídica; el 7% va ser intermediació i mediació; el 12% va ser derivació a altres serveis i la resta, el 9%, va requerir intervenció psicosocial.

En relació amb els altres serveis de l'OND, entre gener i juny de 2022 es va doblar les tasques d'informació i assessorament gestionades respecte del 2021, i es va formar més de 500 persones en l'àmbit de la no discriminació i els drets de la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article