Les persones amb mobilitat reduïda pugen a la taula de ‘paddle surf’

Una iniciativa pionera a la Costa Brava permet que les persones que van en cadira de roda puguin gaudir d’aquest esport


Les persones amb mobilitat reduïda ja poden practicar el ‘paddle surf’ a Palamós. L'empresa Paddlesurf La Fosca ha impulsat una iniciativa pionera a la Costa Brava i de les poques que hi ha en tot l'Estat, que permet que les persones que van en cadira de roda puguin gaudir d'aquesta pràctica esportiva gràcies a la instal·lació d'un seient a la taula de surf de rem.

Per tirar endavant aquest projecte, el responsable de l’empresa, Marc Agell, ha construït una passarel·la que uneix el passeig marítim amb la base nàutica i posteriorment una passera de fusta que arriba fins a l’aigua on les persones poden pujar sobre la taula. D’aquesta manera, l’empresa ha aconseguit superar les barreres arquitectòniques que impedien que es poguessin fer propostes accessibles a la cala de la Fosca de Palamós.

Agell ha assegurat que no ha estat fins fa unes setmanes que ha obtingut l’aval de l’Ajuntament de Palamós per tirar endavant aquest projecte arquitectònic, que consistia a fer la platja accessible. De fet, lamenta que les administracions no hagin ajudat en la construcció d’aquests accessos per garantir que tots els banyistes puguin accedir a la Fosca tinguin o no diversitat funcional.

Des de principis de la temporada, el director d’aquesta escola nàutica havia estat demanant celeritat al consistori per poder tirar endavant la construcció d’aquestes passarel·les i passeres. Finalment, després de pressionar als regidors i tècnics municipals va assolir l’aval per tirar la infraestructura endavant.

Paddle surf accessible

A partir d’ara, els usuaris que vulguin tan sols hauran d’anar fins a la parada de paddle surf i demanar llogar una taula “igual que faria una persona sense cap tipus de discapacitat”. Aquests usuaris podran decidir si fer caiac adaptat o surf de rem adaptat, una modalitat que a Catalunya només ofereix aquest establiment de la Fosca i un altre que hi ha al Maresme.

A través de la cadira que s’instal·la a les taules de surf de rem es pot garantir que els usuaris amb mobilitat reduïda puguin seure i remar amb la planxa mar endins. Les persones que vulguin fer aquesta activitat poden escollir entre fer un curs d’iniciació, o si ja saben com anar-hi, fer una excursió amb la família.

Ara, l’objectiu que té l’escola nàutica de la Fosca és continuar trobant solucions per fer que altres disciplines esportives vinculades amb el mar també siguin accessibles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article